De gouverneur van Florida, Ron DeSantis, heeft steun gekregen voor zijn presidentiële campagne van een plek die op het eerste gezicht onwaarschijnlijk lijkt: mensen die voor de campagne of regering van voormalig president Trump werkten of deze ondersteunden.

Meer voormalige Trump-aanhangers steunen DeSantis ‘uitdaging aan Trump voor de GOP-presidentiële nominatie in 2024.

Dit zijn de meest opvallende ex-Trumpers die momenteel in Team DeSantis zitten:

Ken Cuccinelli

Cuccinelli, een voormalige hoge Trump-regeringsfunctionaris die diende als waarnemend plaatsvervangend secretaris van binnenlandse veiligheid, behoorde tot de meest uitgesproken en uitgesproken voormalige Trump-aanhangers die overliepen naar DeSantis.

In maart lanceerde hij de super-PAC “Never Back Down” om DeSantis aan te moedigen zich kandidaat te stellen voor het presidentschap. Hij zei destijds dat hij had gesproken met “veel conservatieve activisten aan de basis” die wilden dat DeSantis zou vluchten.

“Ron DeSantis praat niet alleen, hij handelt, maar hij geeft vooral nooit op”, zegt Cuccinelli in een video waarin hij de super PAC aankondigt. “Govern. DeSantis, ik vraag je om je kandidaat te stellen voor het presidentschap vandaag. Jij stond achter ons, nu hebben wij de jouwe.”

De super-PAC heeft sindsdien advertenties weergegeven waarin Trump wordt aangevallen en DeSantis wordt gepromoot als de toekomstige leider van het land. Een advertentie bekritiseerde vorige maand Trump als een “wapengrijper” vanwege opmerkingen die hij maakte ter ondersteuning van de wapenbeheersingswetgeving, terwijl een andere probeerde DeSantis te positioneren als de rechtmatige opvolger van Trump.

Blijkbaar is Cuccinelli dat ook onderdeel van de “Achtjarige Alliantie”, een coalitie verschillende voormalige Trump-functionarissen die DeSantis steunen.

Steve Cortés

Cortes was senior adviseur bij de presidentiële campagnes van Trump in 2016 en 2020, maar werkt nu als adviseur en surrogaat voor Never Back Down.

Eerder deze maand steunde hij DeSantis als “de best mogelijke optie om het presidentschap te winnen” in 2024. Hij zei in commentaar in Newsweek dat hij zijn beslissing om DeSantis te steunen niet lichtvaardig heeft genomen, aangezien hij het grootste deel van de afgelopen zeven jaar Trumps woordvoerder en adviseur is geweest, maar dat de “America First-beweging” groter is dan enig individu.

Cortes wees op peilingen die een wijdverbreide ontevredenheid laten zien over de richting die het land op gaat en dat kiezers geen herkansing willen zien in de race tussen Trump en president Biden in 2020.

Hij nam nota van de verkiezingen van 2018, 2020 en 2022 waar Republikeinen teleurstellende resultaten behaalden met Trump als GOP-leider en voerde aan dat “er geen vervanging is voor winnen”. DeSantis demonstreerde zijn aantrekkingskracht, zeggen Cortes en andere aanhangers, met een verpletterende overwinning om met bijna 20 punten te worden herkozen tot gouverneur van Florida.

Cortes voerde ook aan dat DeSantis discipline heeft en een staat van dienst heeft in het vermijden van de “chaos” van een Trump-presidentschap.

“Dit is het moment om dezelfde aanpak voor de natie te volgen. In Ron DeSantis kunnen Republikeinen zich scharen achter een frisse, levendige en optimistische agenda, een agenda die verkiezingsoverwinning omvat, gevolgd door gedisciplineerde en gerichte beleidsprestaties”, zei hij.

Chip Roy

Staart. Chip Roy (R-Texas) werd het eerste zittende congreslid dat DeSantis in maart steunde als president, meer dan twee maanden voordat DeSantis zijn kandidaatstelling officieel aankondigde. Roy was een van de vele leden van het Huis van Afgevaardigden die DeSantis preventief steunden.

Roy zei binnen e-mail je supporters ja de volgende president “moet een levendige en energieke leider zijn met het geloof, de visie en de moed om een ​​nieuwe koers uit te stippelen.”

Hij steunde Trump eerder voor herverkiezing bij de presidentsverkiezingen van 2020, en uit teksten die door CNN zijn verkregen, blijkt dat hij berichten heeft gestuurd naar de voormalige stafchef van het Witte Huis, Mark Meadows, in een poging om Trump te helpen bij de juridische betwisting van de verkiezingsuitslag.

Maar Roy kreeg ruzie met Trump na de opstand van 6 januari 2021 en bekritiseerde de voormalige president omdat hij probeerde Republikeinen onder druk te zetten om de resultaten weg te gooien.

Hij zei in zijn goedkeuring dat DeSantis “het wakkere Amerikaanse bedrijfsleven en het hoger onderwijs” afwijst en standpunten inneemt die niet politiek correct zijn. Hij voegde eraan toe dat de GOP “een nieuwe generatie leiderschap” nodig heeft.

Thomas Massie

Afgevaardigde Thomas Massie (R-Ky.) steunde Trump tijdens de verkiezingen van 2020, maar hij en de voormalige president stonden de afgelopen jaren niet altijd op goede voet, met Massie die DeSantis vorige maand onderschreef.

Trump bekritiseerde Massie als een “derderangs onverdraagzaamheid” en riep op tot zijn uitzetting uit de Republikeinse Partij in 2020 vanwege Massie’s verzet tegen het COVID-19-hulppakket van $ 2 biljoen dat aan het begin van de pandemie werd aangenomen.

Massie zei tijdens zijn campagne in 2022 dat hij verwachtte dat Trump uit zijn race zou blijven, maar Trump onderschreef Massie als een “conservatieve krijger” en een “eersteklas verdediger van de grondwet”.

Massie werd de tweede Republikein van het Huis die DeSantis preventief steunde voor 2024, en zei dat DeSantis een “bewezen energieke leider” is die heeft gevochten voor economische vrijheid, persoonlijke vrijheid, fiscale verantwoordelijkheid en een beperkte overheid.

“Amerika heeft een leider nodig die besluitvaardig is, de grondwet respecteert, politiek begrijpt, familie op de eerste plaats zet en leidt door inspiratie”, zei Massie. “Daarom steun ik Ron DeSantis als president.”

Bo Goed

Never Back Down kondigde eerder deze maand aan dat Rep. Bob Good (R-Va.) DeSantis onderschrijft omdat hij heeft laten zien dat hij “effectieve resultaten voor elke man, vrouw en kind” kan produceren. Hij zei destijds dat hij verwachtte dat DeSantis de presidentsverkiezingen zou winnen als hij besloot zich kandidaat te stellen.

“Dapper conservatief leiderschap is wat Amerika nodig heeft om het hoofd te bieden aan de waanzin van wakkere bedrijven, corrupte politici in Washington en de voortdurende aanvallen op ons geloof, onze gezinnen en onze vrijheden”, zei hij.

Oké, wie kreeg steun van Trump in zijn race van 2020 en steunde het herverkiezingsbod van Trump, zei dat DeSantis “kracht heeft getoond in tijden van tegenspoed”.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *