Pennsylvania en de nationale republikeinen slaakten een zucht van verlichting nadat senator Doug Mastriano (R) velen verraste door aan te kondigen dat hij zou stoppen met de race voor senator Bob Casey (D-Pa.) en de uiteindelijke kandidaat zou steunen.

Mastriano maakte de aankondiging na dagen van speculatie dat hij in de race zou springen en het leven van de Republikeinen moeilijk zou maken. Afgelopen november verloor hij van gouverneur Josh Shapiro (D) met bijna 15 punten in de race van de gouverneur, wat het GOP-establishment zag als bewijs dat de extreemrechtse wetgever niet levensvatbaar was in de algemene verkiezingen over de gehele staat.

Een in Pennsylvania gevestigde GOP-agent vertelde The Hill dat politici in de staat “in het algemeen” “behoorlijk geschokt” waren door de beslissing.

Maar het zal worden gezien als goed nieuws voor de Republikeinse leiding van de Senaat. Velen, waaronder senaatsleider Mitch McConnell (R-Ky.), gaven de door Trump gesteunde kandidaten die de resultaten van de verkiezingen van 2020 in twijfel trokken of ontkenden, de schuld van de tussentijdse verliezen van de partij. En Mastriano is een leidende stem geweest die pleitte voor een omkering van het verlies van Trump.

Een anonieme agent uit Pennsylvania zei dat Mastrian aan de zijlijn houden de beste uitkomst is voor potentiële kandidaat-in-wacht David McCormick, die een grotendeels duidelijk pad door de voorverkiezingen en naar de algemene verkiezingen zou kunnen zien tegen Casey, een senator met drie ambtstermijnen met een van de de beroemdste politieke namen in de geschiedenis Gemenebest.

“Het betekent alles”, zei de agent over het belang van de aankondiging van donderdag aan McCormick. “Mastriano serveerde het op een presenteerblaadje en zei: ‘Het kan me niet schelen wie de kandidaat is.'”

Alle ogen zijn nu gericht op McCormick, die vorig jaar de voorverkiezingen van de GOP Senaat ternauwernood verloor van Mehmet Oz, terwijl hij blijft nadenken over een mogelijke kandidaat voor de zetel.

Maandenlang heeft McCormick alles gedaan wat een potentiële kandidaat zou doen: ontmoetingen met districtsvoorzitters en invloedrijke GOP-leiders in Pennsylvania en zijn naam in het nieuws houden met een boek en een doorlopende boekentour. Terwijl Mastriano donderdagavond zijn plannen aankondigde, leidde McCormick een boekevenement in Harrisburg, vertelde een Republikeinse bron uit Pennsylvania aan The Hill.

De voormalige directeur van Bridgewater Associates zei dat hij nog steeds onbeslist is over het bod, maar dat hij een focus blijft van nationale Republikeinen. Senator Steve Daines (R-Mont.), voorzitter van de Nationale Republikeinse Senaatscommissie, heeft al zijn steun betuigd, evenals het Senaatsleiderschapsfonds, dat wordt gerund door McConnell-bondgenoten.

Meerdere bronnen van de Pennsylvania Republikeinse Partij gaven echter aan dat McCormick, als hij officieel de strijd aangaat, niet van plan is zijn campagne zelf te financieren met bijna de $ 14 miljoen die hij vorig jaar in de voorverkiezingen tegen Oz heeft uitgegeven.

“Hij gaat niet zoveel uitgeven als de vorige keer”, vertelde een andere GOP-agent uit Pennsylvania aan The Hill, eraan toevoegend dat hij gelooft dat McCormick in totaal $ 100 miljoen zal moeten inzamelen om te kunnen concurreren met Casey.

Rob Gleason, voormalig voorzitter van de Republikeinse Partij van Pennsylvania, voegde eraan toe dat McCormick een aantal donoren heeft ontmoet als onderdeel van zijn werk aan een tweede bod. Gleason steunde McCormick vorig jaar en is van plan dit opnieuw te doen, met het argument dat McCormick zichzelf deze keer in een veel betere positie plaatst dan vorig jaar.

“Hij is nu ervaren. … Hij bracht de hele cyclus door met rennen, het ontwikkelen van relaties. Hij begrijpt echt hoe hij in de hele staat succesvol kan zijn, ‘vertelde Gleason aan The Hill, waarbij hij opmerkte dat hij, in tegenstelling tot de vorige cyclus, niet zal strijden tegen een mede-multimiljonair. “Jezelf leren hoe je kandidaat bent, maakt je deze keer veel sterker.”

Als hij vertrekt, zal McCormick naar verwachting in de late zomer of vroege herfst een aankondiging doen, zei een bron dicht bij hem.

Tot die tijd geloven strategen dat McCormick’s belangrijkste taak moet zijn om Republikeinse kiezers achter hem te krijgen, zelfs als hij uiteindelijk een primaire uitdaging wint. Die groep omvat ook Mastrian-aanhangers, wiens opkomst zijn kansen bij de algemene verkiezingen van Casey zou kunnen beïnvloeden.

De beste GOP-agent uit Pennsylvania zei dat het slim was van McCormick om Mastrian specifiek te bedanken aan het begin van zijn verklaring als reactie op de aankondiging van de senator.

‘Hij moet in ieder geval Mastrian de hand vasthouden om zijn aanhangers samen met hem naar de generaal te brengen. Ze moeten McCormick gaan halen,’ zei de agent. “Er is geen andere optie. Er is geen plan B. Er zijn geen andere kandidaten die aan Casey kunnen tippen.”

De agent voegde eraan toe dat de beslissing van Mastrian een financieel dividend zal uitkeren voor McCormick en speculeerde dat hij meer dan $ 15-20 miljoen zou kunnen besparen dat vóór november volgend jaar zou kunnen worden gebruikt.

Er zullen alle middelen nodig zijn om Casey te ontslaan, een senator met drie ambtstermijnen die onder de republikeinen van Pennsylvania algemeen wordt beschouwd als een ongewenste kandidaat en een uiterst onschuldige en onproductieve senator. Velen zijn echter duidelijk over hoe moeilijk het zal zijn om hem te verslaan in een presidentieel jaar; hij weerde bekwaam twee herverkiezingsuitdagingen af, waaronder in 2012 toen hij de toenmalige president Obama versloeg.

“Het wordt absoluut een heel, heel moeilijke klus om Casey met wie dan ook te verslaan, omdat hij populairder is dan mensen denken”, zei een andere in Pennsylvania gevestigde GOP-agent. ‘Er zijn niet veel mensen die Bob Casey niet mogen. Er is geen reden om Casey te haten.’

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *