President Biden en voorzitter Kevin McCarthy (R-Calif.) bereikten zaterdag een principeakkoord om de uitgaven te beperken en het schuldenplafond te verhogen in een poging een mogelijk catastrofale financiële crisis af te wenden. De aandacht gaat nu uit naar de publicatie van de wettekst die wordt afgerond.

McCarthy zei dat hij zich zou houden aan de 72-uursregel – waarbij wetgevers drie volle dagen de tijd krijgen om de tekst van het wetsvoorstel te lezen voordat hen wordt gevraagd erover te stemmen – en dat hij de tekst van het wetsvoorstel op zondag zou kunnen vrijgeven.

Aangezien wetgevers naar verwachting pas op zijn vroegst dinsdag weer aan het werk zullen gaan na de pauze van Memorial Day, zei McCarthy dat hij een stemming over het wetsvoorstel verwachtte al woensdag, waarbij het wetsvoorstel waarschijnlijk een zware strijd zal worden in het Huis van Afgevaardigden als de conservatieve Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden staan ​​al in de rij om de deal te bekritiseren.

Staart. Dan Bishop (RN.C.), bijvoorbeeld, piepte brakende emoticon, erop wijzend dat sommige Republikeinen “McCarthy feliciteren met het krijgen van bijna een zippo in ruil voor een verhoging van het schuldplafond van $ 4T.” Staart. Chip Roy (R-Texas) ook piepte zette zijn aarzeling uit en zei: “Ik hou niet van de ‘deal’ zoals ik die begrijp uit de hype tot nu toe”

Als het door het Huis wordt aangenomen, moet het wetsvoorstel nog worden goedgekeurd door de Senaat, waar de Democraten de meerderheid hebben. Als de maatregel beide huizen zonder enige hapering doorstaat, zou het een wanbetaling tegen de deadline van 5 juni moeten voorkomen.

Minister van Financiën Janet Yellen waarschuwde wetgevers vorige week dat het agentschap geen geld meer zou hebben en op 5 juni failliet zou gaan zonder actie van het Congres. McCarthy beloofde zaterdagavond dat het Congres die deadline zou halen.

De overeenkomst die zaterdagavond werd aangekondigd, zal het schuldplafond met twee jaar verhogen in plaats van een geldbedrag vast te stellen, wat betekent dat wetgevers de kwestie kunnen vermijden tot de volgende presidentsverkiezingen. Het bevat ook enkele aanvullende werkvereisten voor ontvangers van voedselbonnen en voor degenen die zijn ingeschreven voor het programma Tijdelijke bijstand voor behoeftige gezinnen (TANF).

De deal omvat ook geen nieuwe belastingen voor nieuwe programma’s, zei McCarthy zaterdag. Het omvat de teruggave van middelen uit het COVID-19-hulpfonds en geen budgetbeperkingen na 2025, vertelde een bron die bekend is met de overeenkomst aan The Hill.

Ambtenaren van het Witte Huis waren van plan om de Democraten in het Huis op zondag in een videogesprek op de hoogte te brengen van de deal.

– Bijgewerkt om 08:08

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *