Een meerderheid van de Amerikanen zei in een nieuwe peiling die vrijdag werd vrijgegeven dat ze strengere wapenbeheersingswetten zouden steunen.

Vierenzestig procent zei voorstander te zijn van strengere wetten, terwijl 36 procent zei tegen te zijn. CNN-SSRS-enquête gevonden.

Een iets kleiner deel – 54 procent – zei dat dergelijke wapenbeheersingswetten het aantal wapengerelateerde sterfgevallen in het land zouden verminderen, en 58 procent zei dat ze geloofden dat de regering in staat was om effectieve maatregelen te nemen om massale schietpartijen te voorkomen.

Ongeveer 59 procent van de peiling zei dat ze voorstander waren van het verbieden van semi-automatische geweren, terwijl 94 procent zei dat ze maatregelen zouden steunen om te voorkomen dat veroordeelde misdadigers en mensen met psychische problemen wapens bezitten.

Acht op de tien zeiden ook dat mensen onder de 21 jaar verboden moeten worden om welk type wapen dan ook te kopen, zo bleek uit de peiling.

De respondenten waren echter bijna gelijk verdeeld over de vraag of het veiliger maakt om wapenbezitters in het openbaar hun vuurwapens te laten dragen. Terwijl 36 procent zei dat het openbare plaatsen minder veilig zou maken, zei nog eens 32 procent dat het de veiligheid zou verhogen of niets zou doen.

President Biden riep het Congres woensdag op om verdere stappen te ondernemen tegen wapengeweld, waaronder het verbieden van aanvalswapens en tijdschriften met hoge capaciteit, het instellen van universele antecedentenonderzoeken en rode vlag-wetten, en het beëindigen van de immuniteit voor wapenfabrikanten, aangezien hij de eenjarige verjaardag van de schietpartijen op de Uvalda-school.

Negentien kinderen en twee volwassenen kwamen afgelopen mei om het leven bij een massale schietpartij op de Robb Elementary School in Uvalde, Texas.

De CNN-peiling werd gehouden van 17-20 mei met 1.227 Amerikaanse volwassenen en had een foutmarge van 3,7 procentpunten.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *