Nadat haar 5e klassers op Winding Waters Elementary School in Hernando County, Florida de ochtend hadden doorgebracht met het maken van gestandaardiseerde tests, gaf Jenna Barbee, hun lerares, ze studeerpauze. De klas keek naar ‘Strange World’, een Disney-sci-fi-animatiefilm uit 2022. ‘Strange World’ gaat over wetenschappers die hun meningsverschillen overwinnen terwijl ze op zoek zijn naar een zeldzame plant die onbeperkte hoeveelheden kan produceren. energie. In een subplot voelen twee mannelijke onderzoekers zich tot elkaar aangetrokken.

Shannon Rodriguez, een moeder van leerlingen in de klas die lid is van het schoolbestuur van het district en de rechtse belangenbehartigingsgroep Moms for Liberty, klaagde bij staatsonderwijsfunctionarissen dat de film “de deur opent naar gesprekken die geen plaats hebben in onze klas.” Ze zou niet “toekijken en toestaan ​​dat een minderheid onze scholen binnendringt”. Rodriguez toegevoegd“God heeft me hier geplaatst.”

Hoewel het onderzoek net is begonnen, kondigden schoolambtenaren aan dat “de film in de toekomst niet zal worden vertoond”.

“Een vreemde wereld,” gaf Barbee aan, was relevant voor de eenheid over ecosystemen en van Aardwetenschappen. Hoewel Winding Waters geen procedure heeft voor het goedkeuren van specifieke films, hebben de ouders van alle leerlingen in de klas toestemming gegeven om PG-films te vertonen. En Barbee voerde aan dat de deur waar Rodriguez ‘het over heeft’ – het bestaan ​​van homoseksuelen – ‘al open stond… deze studenten praten over dingen die veel verder gaan dan dit. [movie].”

Het incident herinnert er opnieuw aan dat Florida’s Parental Rights in Education Act, door zijn tegenstanders “Don’t Say Gay” genoemd, bedoeld was om een ​​einde te maken aan onbewezen praktijken, waarden op te leggen aan studenten, leraren te verliezen en effectief een toch al gemarginaliseerde groep uit te wissen. Amerikanen.

De wet inzake ouderlijke rechten, aangenomen in 2022, behandelde seksuele geaardheid en genderidentiteit op de kleuterschool en van de 1e tot de 3e klas in het staatspubliek. scholen. De wetgeving, zo kondigde gouverneur Ron DeSantis aan, ervoor zal zorgen dat kinderen “onderwijs krijgen, geen indoctrinatie”. Tegenstanders, voegde hij eraan toe, willen “genderideologie in de eerste klas wakker schudden” zonder bewijs. En de wet gaf ouders de bevoegdheid om rechtszaken aan te spannen tegen leraren, bestuurders of scholen.

De preambule van het wetsvoorstel verbiedt “klasdiscussies” over seksuele geaardheid en genderidentiteit, terwijl de wet zelf verbiedt “klassikaal onderwijs.” Noch instructie noch discussie is gedefinieerd. Het wetsvoorstel specificeert ook niet of enige vermelding van homoseksualiteit in strijd is met de wet, of dat schoolbibliotheken elk boek moesten verwijderen waarin LGBTQ-mensen worden genoemd.

Joe Harding, sponsor van de maatregel in het Huis van Afgevaardigden van Florida, diende een amendement in dat scholen verplicht de ouders op de hoogte te stellen als hun kind zegt dat ze LGBTQ zijn, maar trok het na luide reacties in kritiek. Senaatssponsor Dennis Baxley voerde aan dat de wet “social engineering” uitschakelde die ertoe zou kunnen leiden dat meer kinderen zich als homoseksueel identificeren transgender. Baxley reageerde niet op verzoeken om bewijs dat discussies over seksuele geaardheid of genderidentiteit het gedrag van studenten veranderden.

Rick Stevens, oprichter van de Florida Citizens Alliance, een rechtse belangenorganisatie, en predikant van de Diplomat Wesleyan Church in Cape Coral, toegeven dat “we geen bewijs hebben dat dit gebeurt, met opzet of per ongeluk.” Toch hield Stevens vol dat “elke keer dat je kinderen ongevoelig maakt en bepaald gedrag normaliseert, het gemakkelijker wordt voor iemand die ze wil rekruteren voor sekshandel of wat dan ook, omdat kinderen het verschil niet weten.”

Woordvoerder van gouverneur DeSantis behouden dat iedereen die tegen het wetsvoorstel is “waarschijnlijk een trimmer is of in ieder geval het knippen van 4-8-jarigen niet veroordeelt”.

Dagen nadat het wetsvoorstel van kracht werd, stelde Laura Ingraham de kijkers van Fox News een retorische vraag: “Wanneer zijn onze openbare scholen, welke scholen dan ook, geworden wat in wezen verzorgingscentra zijn voor radicalen op het gebied van genderidentiteit?” Ze heeft ook geen enkel bewijs geleverd dat ze dat wel zijn.

In april werd “Don’t Say Gay” uitgebreid tot groep 4 tot en met 8. De wet legde ook beperkingen op aan het onderwijzen over “menselijke seksualiteit” op de middelbare school, waarbij alle scholieren in de schoolgaande leeftijd werd geleerd zich te onthouden van seksuele activiteit buiten de school. huwelijk, en moedigde leraren aan in cursussen reproductieve gezondheid om de “voordelen van een monogaam heteroseksueel huwelijk” te promoten. Er werd verklaard dat het geslacht van een persoon een “onveranderlijke biologische eigenschap” is en “het is onjuist om aan een persoon een voornaamwoord toe te wijzen dat niet overeenkomt met het geslacht van die persoon”.

“Don’t Say Gay” had al een huiveringwekkend effect. In 2022 adviseerden advocaten schoolbestuurders in Florida Oranje land verbied leraren om regenboogkleding naar school te dragen en ontmoedig hen om foto’s van partners van hetzelfde geslacht op hun bureau te zetten.

De rechters verwierpen de rechtszaken, met het argument dat “Don’t Say Gay” ongrondwettelijk was omdat de eisers (nog) geen schade hadden geleden en daarom geen recht hadden op aanklagen. En DeSantis heeft onlangs een transgender badkamerwet ondertekend en een verbod op genderbevestigende zorg ondertekend.

Als reactie op de wetten en de opkomst van haatdragende commentaren op sociale media, 88 procent LGBTQ-mensen in Florida zijn enigszins of zeer bezorgd over mogelijke schade aan zichzelf, hun kinderen en hun families, volgens een studie van de UCLA Williams School of Law Institute. Meer dan de helft zegt te overwegen de staat te verlaten; 17 procent zegt hiertoe al stappen te hebben ondernomen. En de grootste homorechtenorganisatie van Florida heeft LGBTQ-mensen gewaarschuwd dat het misschien niet veilig is om te verhuizen of te bezoeken staat.

“Don’t Say Gay” gaat niet over het empoweren van ouders. Het is een poging om mensen te stigmatiseren omdat ze besloten hebben hun seksuele geaardheid of genderidentiteit te bevestigen. En de extremisten hebben genoeg stemmen om hun agenda op te leggen in Florida en vele andere rode staten.

Het lijdt geen twijfel dat zij, en niet hun beoogde slachtoffers, de voorstanders zijn van een grote overheid, indoctrinatie en dwang, of die veel Amerikanen hun vrijheid van meningsuiting en individuele rechten ontzeggen om te beslissen hoe ze hun leven zullen leiden. Door voor hun rechten te vechten, beschermen wij de onze.

Glenn C. Altschuler is de Thomas en Dorothy Litwin Professor of American Studies aan de Cornell University. Hij is de co-auteur (met Stuart Blumin) van het boek The Rough Republic: Amerikanen en hun politiek in de negentiende eeuw.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *