Conservatieve Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden hebben al kritiek op de deal in principe om de uitgaven te beperken en het schuldplafond te verhogen dat laat op zaterdag werd aangekondigd, terwijl het Witte Huis en de GOP-leiding werken om een ​​wanbetaling van de staatsschuld te voorkomen.

Staart. Dan Bishop (rechts) piepte emoji braken om zijn mening over de voorgestelde deal uit te drukken, erop wijzend dat de RINOS, of Republikeinen in naam alleen, “feliciteren [Speaker Kevin] McCarthy [(R-Calif.)] voor het krijgen van bijna een zippo in ruil voor een verhoging van het schuldenplafond met $ 4.000.”

“Het is zelfs zo erg dat ze geen cijfer willen plakken op het verhogen van het schuldenplafond … alleen dat het is opgeschort tot het eerste kwartaal van 2025. Onze rekening was een jaar lager”, voegde Bishop eraan toe.

Bovendien, Rep. Chip Roy (R-Texas) piepte: “Ik hou niet van de ‘deal’ zoals ik die begrijp van de hype tot nu toe… Ik zal meer moeten volgen als ik meer details zie.”

Staart. Vertegenwoordiger Ken Buck (R-Colo.) zei ondertussen dat hij “geschokt was door de overgave van het schuldenplafond” dat McCarthy zaterdagavond beschreef.

“Het komt erop neer dat de VS in januari 2025 $ 35 biljoen aan schulden zullen hebben. Dat is volstrekt onaanvaardbaar’, zegt Buck piepte.

President Biden en McCarthy kondigden aan dat de twee partijen zaterdag laat een principeakkoord hadden bereikt en dat de wetstekst al op zondag gepubliceerd zou kunnen worden. Minister van Financiën Janet Yellen waarschuwde vorige week dat het land zonder actie van het Congres op 5 juni failliet zou kunnen gaan, een deadline die het Congres volgens McCarthy zal halen.

McCarthy zei dat hij verwacht dat het Huis al woensdag een stemming zal houden, wanneer het wetsvoorstel waarschijnlijk zal worden geconfronteerd met uitdagingen van conservatieve GOP-leden.

De conservatieve House Freedom Caucus heeft eerder dit jaar haar uitgavenplafond opgesteld, waarbij leden zeiden dat ze de totale discretionaire uitgaven gedurende 10 jaar willen beperken tot het fiscale niveau van 2022, wat een groei van 1 procent per jaar mogelijk maakt.

“We hebben een serieus voorstel. We nodigen onze collega’s van de Republikeinse en Democratische kant uit om zich bij ons aan te sluiten. Als je niet tevreden bent met wat we aanbieden, dan is dat prima. Wat heb je te bieden?”, zei Freedom Caucus-voorzitter Scott Perry (R-Pa.) destijds.

In een gemeentehuis van CNN drong voormalig president Trump er eerder deze maand bij de Republikeinen op aan om het land zijn schuld niet te laten betalen, tenzij Biden instemt met “grote” bezuinigingen. Senaatsrepublikeinen verwierpen zijn opmerkingen, en velen zeiden dat ze niet konden toestaan ​​dat de VS failliet ging.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *