Bij de “meest massale” Russische drone-aanval op Kiev sinds het begin van de oorlog is zaterdagnacht minstens één persoon om het leven gekomen toen de stad zich voorbereidde om de oprichting te vieren.

Serhii Popko, een hoge militaire functionaris van Kiev, zei dat Rusland Shahed-drones van Iraanse makelij heeft gelanceerd in de “meest massale aanval” op de stad, die meer dan vijf uur duurde, meldde de Associated Press. Een 41-jarige man werd gedood en een 35-jarige vrouw werd in het ziekenhuis opgenomen nadat puin op een niet-residentieel gebouw viel en brand veroorzaakte, merkte het AP op.

De nieuwsdienst meldde ook dat de Oekraïense luchtmacht zei dat er een recordaantal Shahed-drones in het hele land was gelanceerd. De National Air Force merkte ook op dat 52 van de 54 gelanceerde UAV’s werden neergeschoten door luchtverdedigingssystemen.

De luchtverdediging van Oekraïne is versterkt met westerse systemen, waaronder Amerikaanse Patriot-verdedigingssystemen. Oekraïne gebruikte eerder deze maand voor het eerst Patriot-systemen om een ​​Russische ballistische raket te onderscheppen.

Gouverneur Oleh Syniehubov zei dat een 61-jarige vrouw en een 60-jarige man zaterdag ook zijn gedood in de noordoostelijke provincie Kharkiv bij twee afzonderlijke beschietingen, voegde de AP eraan toe. Het AP meldde ook dat Oekraïense functionarissen zeiden dat de timing van de aanslagen, die plaatsvonden uren voor de oprichtingsviering van de stad op Kiev Day op zondag, geen toeval was.

“Vandaag heeft de vijand besloten om de burgers van Kiev te ‘feliciteren’ met de dag van Kiev met behulp van hun dodelijke UAV’s”, schreef Popko op Telegram.

“De geschiedenis van Oekraïne is lange tijd een ergernis geweest voor onzekere Russen”, zei Andriy Yermak, een topmedewerker van de Oekraïense president, op Telegram.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *