Met iets meer dan een week tot een mogelijk faillissement van de VS zullen de gedetailleerde onderhandelingen over het verhogen van het schuldenplafond de talkshows van zondag waarschijnlijk weer domineren.

Het Witte Huis en de Republikeinse wetgevers moesten zaterdagmiddag nog een deal aankondigen, maar beide partijen suggereerden vrijdagavond dat ze dicht bij een compromis waren.

Minister van Financiën Janet Yellen gaf wetgevers vrijdag een strikte deadline van 5 juni om het schuldplafond te verhogen en een mogelijk catastrofaal faillissement te voorkomen. Yellen zei eerder dat het land begin juni geen geld meer zou hebben om zijn rekeningen te betalen, misschien al op 1 juni.

Hoewel dat de onderhandelaars wat ademruimte geeft in vergelijking met de datum van 1 juni, betekent het ook een moeilijke deadline.

Spreker Kevin McCarthy (R-Calif.), die gepland staat om dit weekend deel te nemen aan “Fox News Sunday”, beloofde zaterdag dat het Congres de deadline van 5 juni zou respecteren.

Maar Rep. Patrick McHenry (RN.C.), de belangrijkste Republikeinse onderhandelaar, waarschuwde dat het “uren of dagen” kan duren voordat een deal wordt bereikt, aangezien er tussen de twee partijen een “beperkte reeks” twistpunten blijft bestaan.

“Er is niets aan gedaan”, zei hij zaterdag. “Het samenspel van alle kwesties die op tafel liggen, maakt zelfs een korte lijst ingewikkelder, omdat we hebben geprobeerd dat op een slimme manier in evenwicht te brengen, in het besef dat een democratische president dit ding moet ondertekenen.”

Om de tijdlijn nog ingewikkelder te maken, heeft McCarthy gezworen zich te houden aan de regel van 72 uur waarmee hij eerder dit jaar tijdens zijn kandidaatstelling voor het presidentschap heeft ingestemd, wat betekent dat de volledige tekst van het wetsvoorstel drie dagen voordat er kan worden gestemd beschikbaar moet zijn voor wetgevers. verzonden. .

“Niet iedereen zal het leuk vinden wat het einde van de deal is … aan beide kanten,” zei McCarthy. “Maar … aan het eind van de dag denk ik dat mensen moeten zien wat het product is voordat mensen erop stemmen.”

Democratische wetgevers hebben ook gewaarschuwd dat ze niet automatisch een deal zullen steunen die president Biden met McCarthy bereikt.

Hakeem Jeffries, leider van de House Minority, die dit weekend deel zal uitmaken van CBS’ “Face the Nation”, zei donderdag dat het een “misrekening” zou zijn om aan te nemen dat een dergelijke deal “voldoende democratische stemmen zou opleveren”, vooral als het “ondermijnt onze waarden”.

“We accepteren geen deal die werkende mensen schaadt”, zei Rep. Pramila Jayapal (D-Wash.), Hoofd van de Congressional Progressive Caucus, woensdag. Jayapal verschijnt zondag op CNN’s “State of the Union”.

Hieronder vindt u de volledige lijst met gasten die in de talkshows van deze week te zien zijn:

ABC’s “Deze week” — Voordeel voor het volgen van de Formule 1 Grand Prix van Monaco

NBC’s “Maak kennis met de pers” — Senator Sheldon Whitehouse (DR.I.); voormalig senator Roy Blunt (R-Mo.)

CBS’s “Face the Nation” — Vertegenwoordiger Hakeem Jeffries (DN.Y.); Brad Smith, vice-president en president van Microsoft; Austan Goolsbee, President en CEO van de Federal Reserve Bank of Chicago

CNN’s “Staat van de Unie” – Gouverneur van New Hampshire, Chris Sununu (rechts); Staart. Pramila Jayapal (D-was.); De procureur-generaal van Minnesota, Keith Ellison

“Fox News zondag” — Spreker Kevin McCarthy (R-Californië); Senator Lindsey Graham (RSC); Vertegenwoordigers Jim Himes (D-Conn.) en Cathy McMorris Rodgers (R-Wash.)

Fox News Channel “Sunday Morning Futures” — Vertegenwoordigers Brian Mast (R-Fla.) en Beth Van Duyne (R-Texas); voormalig nationaal veiligheidsadviseur Robert O’Brien; Republikeins Nationaal Comité voorzitter Ronna McDaniel

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *