Voormalig president Trump steunde zaterdag de procureur-generaal van Texas, Ken Paxton (R), nu de omstreden regeringsfunctionaris mogelijk wordt afgezet te midden van beschuldigingen van wangedrag.

“Texas House RINO Speaker Dade Phelan, die nauwelijks een Republikein is en de integriteitstest voor kiezers niet heeft doorstaan, wil een van de meest waardevolle en effectieve procureurs-generaal in de Verenigde Staten, Ken Paxton, afzetten, die zojuist herverkiezing heeft gewonnen met een grote meerderheid van de Amerikaanse patriotten die sterk op hem hebben gestemd’, zei Trump publiceren op Truth Social.

“Je zou denken dat elke kwestie volledig zou worden beslist door de kiezers van Texas, vooral wanneer die stemming zo definitief was”, voegde hij eraan toe.

Paxton, die sinds 2015 strafrechtelijk vervolgd is wegens gedrag voordat hij aantrad, stond voor herverkiezing in 2018 en 2022.

Een team van vier voormalige procureurs-generaal, ingehuurd door het door de GOP geleide Texas House, heeft woensdag de resultaten bekendgemaakt van hun maandenlange onderzoek naar de procureur-generaal, waarbij ze onder andere beweerden dat hij steekpenningen had aanvaard en afgevaardigden had ontslagen die dit rapporteerden.

Het Huis van Afgevaardigden stemt zaterdagmiddag over artikelen van afzetting tegen Paxton. Als het panel voor afzetting stemt, moet de wet van Texas Paxton ontruimen in afwachting van het proces in de senaat.

Paxton heeft de beschuldigingen ontkend en opgeroepen tot protesten, met het argument dat staatswetgevers proberen de wil van de kiezers die hem herkozen hebben terzijde te schuiven. Trump herhaalde die beweringen zaterdag.

“Ik hoop dat de Republikeinen in het Huis van Texas het erover eens zijn dat dit een zeer oneerlijk proces is dat niet mag plaatsvinden of doorgaan – ik zal tegen je vechten als het gebeurt”, zei de voormalige president in een andere Truth Social. publiceren. “Radicaal-linkse democraten, RINOS en criminelen zijn degenen die nooit stoppen.”

“BEMINDERING IN VERKIEZINGEN! Bevrijd Ken Paxton, laat ze wachten op de volgende verkiezingen! hij voegde toe.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *