Als het Witte Huis en de Republikeinen van het Huis er niet in slagen het schuldplafond te verhogen en de VS voor het eerst in de geschiedenis zijn staatsschuld niet nakomt, zullen de economische gevolgen voor de Amerikanen verstrekkend en langdurig zijn.

Controles van de sociale zekerheid zouden kunnen worden opgeschort, overheidslonen en -contracten zouden kunnen worden bevroren, Medicare-betalingen aan artsen en ziekenhuizen zouden kunnen worden onderbroken, aandelen- en obligatiemarkten zouden vrijwel zeker dalen en financieringsniveaus voor essentiële particuliere aankopen zouden omhoogschieten.

Het goede nieuws is dat, afgezien van de wapens in de tempel van de Amerikaanse economie, de onderliggende gezondheid er redelijk goed uitziet. Het werkgelegenheidsniveau wijkt niet af van bijna-recordniveaus en Amerikaanse consumenten blijven geld uitgeven aan de dingen die ze willen kopen.

Loonstijgingen tijdens de pandemie werden grotendeels opgeslokt door inflatie, maar de grote uitstroom op de arbeidsmarkt gaf werknemers een zekere mate van vrijheid en onafhankelijkheid van werkgevers. De bedrijfswinsten liggen nog steeds ver boven het historische niveau.

Ook de inflatie daalt vrij gestaag: Eier prijzen daalde tot een gemiddelde van $ 3,27 in april, een de prijs van benzine het daalde tot $ 3,57 per gallon van $ 4,60 een jaar geleden, van een recordhoogte van $ 5,01 afgelopen april.

Maar die solide toestand zou kunnen worden aangezien voor slechte vooruitzichten in het geval van een faillissement, vooral als de economie in de tweede helft van het jaar in een recessie terechtkomt.

Hier leest u hoe u uw huishoudfinanciën voorbereidt op uw eerste Amerikaanse faillissement.

Bespaar wat extra geld voor het geval de cheques niet aankomen

(Getty-afbeeldingen)

Als u een van de 67 miljoen Amerikanen bent die elke maand een socialezekerheidscontrole krijgen of een van de 86 miljoen Amerikanen die zijn ingeschreven voor Medicaid, kan een wanbetaling van de overheid betekenen dat de betaling die u verwacht niet aankomt.

Experts op het gebied van persoonlijke financiën raden vaak aan om een ​​geldreserve aan te houden voor noodgevallen, maar extra contant geld bij de hand hebben kan vooral handig zijn als een cheque voor boodschappen of medicijnen niet per post aankomt.

Een noodfonds zou zo mogelijk een paar honderd dollar moeten hebben, zeggen experts.

“Ik weet niet of het de eerste dag zal zijn [after default] of de eerste week of de eerste maand, maar op een gegeven moment, [the government] ze zullen geen geld hebben om sociale uitkeringen te betalen. Ze zullen ook niet het geld hebben om artsen en ziekenhuizen te betalen voor Medicare-vergoeding, ‘zei Howard Gleckman, een expert op het gebied van belastingen en federale inkomsten bij het Urban-Brookings Tax Policy Center, in een interview.

‘Het is de federale overheid, dus mensen denken er meestal niet zo over, maar als je cheques uitschrijft, moet er geld zijn om de rekeningen te betalen. Zo niet, dan zal die cheque letterlijk stuiteren”, zei hij.

Mensen die met gepensioneerden werken, die de overgrote meerderheid vormen van de mensen die van de sociale zekerheid genieten, zeggen dat er nu veel bezorgdheid is over cheques die misschien niet aankomen.

“Er is veel bezorgdheid over,” vertelde David Briseño, die pensioenvoorzieningen beheert in het La Casa Family Health Center in Clovis en Portales, New Mexico, in een interview aan The Hill.

“Deze ouderen hebben al een vast inkomen, ze hebben het al moeilijk. Voor velen van hen is er een probleem van gebrek aan voedsel in hun huizen. Ze moeten beslissen of ze hun elektriciteitsrekening gaan betalen of dat ze eten krijgen of medicijnen op recept krijgen – er zijn die zorgen, ‘zei hij.

“Als deze financiering wordt verlaagd, wordt het erger”, voegde hij eraan toe.

Maak je niet te veel zorgen over de beurs

Traders werken op de New York Stock Exchange in New York, woensdag 3 mei 2023. Aandelen stijgen in de vroege handel, vooruitlopend op wat Wall Street hoopt dat het de laatste renteverhoging in lange tijd zal zijn.  (AP-foto/Seth Wenig)
Handelaren werken op de New York Stock Exchange in New York, woensdag 3 mei 2023. (AP Photo/Seth Wenig)

Van de dotcom-crash van de vroege jaren 2000 tot de wereldwijde financiële crisis van 2008, de aandelenmarkt heeft een geschiedenis van herstellen van financiële schokken. Meer recentelijk hebben aandelen zich hersteld na de sluiting van de economie als gevolg van de pandemie van het coronavirus in een van de meest succesvolle herstelperiodes in de geschiedenis.

Tenzij u een technische handelaar of professionele belegger bent die speculeert op kortetermijnfluctuaties op financiële markten, kunt u het beste niet proberen te profiteren van volatiliteit, zeggen experts.

Houd uw vermogen, houd uw beleggingen gespreid over verschillende sectoren en wacht tot het rustiger wordt.

“We zien dit debat over het schuldenplafond om de paar jaar plaatsvinden en het resulteert altijd in hetzelfde drama – dezelfde volatiliteit”, schreef Principal Asset Management-analist Seema Shaw vrijdag in een notitie.

“Beleggers zijn het best gediend met een breed scala aan tools die goed gediversifieerd zijn over strategieën, producten en sectoren”, schreef Shaw.

Denk goed na over grote aankopen

Dossier - Auto's rollen van de lopende band in de BMW Spartanburg-fabriek in Greer, SC, woensdag 19 oktober 2022. Op donderdag publiceert het arbeidsdepartement de producentenprijsindex voor maart, een maatstaf voor de inflatie op groothandelsniveau die nauw bewaakt door de Federal Reserve.  (AP foto/Sean Rayford)
Auto’s rollen van de lopende band in de BMW Spartanburg-fabriek in Greer, SC, woensdag 19 oktober 2022. (AP Photo/Sean Rayford)

Consumenten vragen zich misschien af ​​of het nu het juiste moment is om een ​​grote aankoop te doen, zoals een auto of een huis.

Over het algemeen is elk huishouden in de beste positie om zijn eigen financiële situatie te beoordelen, vertelde Mark Hamrick, senior economisch analist bij Bankrate, aan The Hill.

“Op dit moment zien ze een hoog risico dat er iets mis kan gaan, maar dat kan snel worden opgelost. En dus, als iemand erg bezorgd is, zou ik gewoon willen zeggen om de beslissing uit te stellen, zei Hamrick.

Hamrick voegde eraan toe dat hij consumenten ook zou adviseren er niet wakker van te liggen, aangezien alle partijen eraan werken om het probleem op te lossen.

“En als dat wordt opgelost, zal dat een van de belangrijkste bronnen van onzekerheid zijn die zullen worden uitgeroeid. En dan gaan we gewoon terug naar de andere bronnen van onzekerheid waar we mee te maken hadden”, zei hij.

Zet een lagere hypotheekrente vast

Huis te koop, appartementprijzen
Op deze bestandsfoto van 4 januari 2019 staat een bord voor een huis dat te koop staat in de wijk Lawrenceville in Pittsburgh. (AP Foto/Keith Srakocic)

Voor velen is een appartement al onbetaalbaar door constant hoge prijzen en hardnekkige hypotheekrenteaftrek.

Het niet betalen van schulden zou de activiteit op de vastgoedmarkt kunnen bevriezen nu de hypotheekrente de piek van vorig jaar voorbij schiet.

Dit zou zowel kopers als verkopers effectief van de markt uitsluiten. Verkopers zijn misschien terughoudend om hun lage hypotheekrente uit het pandemietijdperk op te geven, terwijl de verwachte rente kopers aan de zijlijn zou houden.

Ondertussen zouden kopers kunnen overwegen om eerder vroeger dan later een tarief vast te leggen, omdat een langdurig gevecht over het schuldenplafond, afgezien van wanbetalingen, de hypotheekrente zou kunnen verlagen, vertelde hoofdeconoom Daryl Fairweather van Redfin aan The Hill.

“Dit komt omdat een lange schuldenstrijd het risico op een recessie vergroot. In het geval van daadwerkelijke wanbetaling zouden de rentetarieven waarschijnlijk stijgen’, zei ze. “Dit komt omdat investeerders zouden twijfelen aan het vermogen van de Amerikaanse overheid en banken om hun schulden te innen.”

“Aangezien de tarieven kunnen dalen en vervolgens stijgen, zou ik leners aanraden om nu een tarief vast te leggen, maar een float-down optie te hebben, zodat u kunt profiteren van een scenario waarin de tarieven dalen, maar worden beschermd tegen stijgende.” concludeerde ze. .

Beheer uitgaven en krediet

Economische onzekerheid kan ertoe leiden dat consumenten elke week wat meer sparen en hun eigen schuld beoordelen.

Een manier om de persoonlijke cashflow te beheren voor consumenten die minder handig zijn met aandelen, zou kunnen zijn via een hoogrentende spaarrekening met een rente van 3 procent of hoger, zei Hamrick van Bankrate.

Ze zijn erg vloeibaar en voor veel ervan zijn geen minimale hoeveelheden vereist.

“Dit is een consequentie, en misschien een zeldzame, die gunstig is in een hoge en stijgende renteomgeving,” zei hij.

“We liggen al een tijdje echt op tafel omdat mensen letten op de hoge tarieven die met lenen gepaard gaan. Maar ze moeten ook letten op het hoge rendement op spaargeld, en dat is actueel op dit moment’, aldus Hamrick.

De schuldencrisis zou de kredietvoorwaarden kunnen aanscherpen en leiden tot hogere tarieven, minder opties en duurdere leningen voor mensen in de marge, zei Hamrick.

Maar voor mensen met een creditcardschuld is het altijd een goed idee om de schuld af te betalen, hoewel consumenten baat kunnen hebben bij het vinden van een evenwicht tussen kredietschuld en andere spaardoelen.

“Het terugbetalen van de duurste schuld is het meest optimaal, omdat het uiteraard hogere kosten met zich meebrengt. Creditcardschulden zouden normaal gesproken bovenaan die hiërarchie staan, ‘vervolgde hij. “Het moet in evenwicht zijn met passende, soms tegenstrijdige doelen, die naast elkaar moeten bestaan, dus het is noodsparen en pensioensparen.”

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *