Rep. Patrick McHenry (RN.C.), de leidende onderhandelaar van de GOP in de besprekingen over het schuldenplafond, zei zaterdagavond dat er grote verschillen blijven bestaan ​​terwijl de partijen zich haasten om een ​​deal te sluiten om te voorkomen dat de overheid in gebreke blijft.

De impasse bereikte het punt waarop president Biden en spreker Kevin McCarthy (R-Calif.) een telefoontje zouden plegen in een poging de laatste hardnekkige meningsverschillen weg te werken in de hoop een deal door het Congres te krijgen vóór een deadline van 5 juni.

“Van dag tot dag zijn we uren of dagen van elkaar verwijderd. Er blijven grote, lastige vragen. Sommige moeten de president en de president op dat niveau aanpakken’, zei McHenry tegen verslaggevers buiten het kantoor van de president in het Capitool.

Bij verschillende gelegenheden in de afgelopen dagen leken de partijen op het punt te staan ​​een deal te sluiten, alleen om uit elkaar te vallen toen de leiders van beide partijen – die vanuit hun bases onder intense druk stonden om aan de lijn te blijven – zich ingegraven, waardoor de gesprekken moesten worden hervat.

McHenry zei dat de twistpunten van zaterdagavond draaiden om het niveau van overheidsuitgaven en werkvereisten voor welzijnsprogramma’s – twee kwesties die de onderhandelingen gedurende het hele proces belemmerden.

“Er is een groot meningsverschil tussen de twee partijen: Republikeinen willen bezuinigen — dat is wat we hebben aangeboden met onze aanpak om het schuldenplafond te verhogen — [and] we willen arbeidsomstandigheden voor valide mensen om terug te keren naar de arbeidsmarkt.

“Dit zijn grote problemen en er is geen manier om ze te verdoezelen”, voegde hij eraan toe.

McHenry zei dat de patstelling zo diep verankerd is dat de president en de president alleen de dam kunnen doorbreken.

“De meeste resterende problemen moeten worden opgelost”, zei hij.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *