CNN

De 2023 NCAA-basketbalkampioenen voor heren en dames werden vrijdag in het Witte Huis gevierd toen president Joe Biden en First Lady Dr. Jill Biden beide teams feliciteerden met hun seizoenen.

De kampioen damesbasketbal Louisiana State University Tigers werd als eerste geëerd, omdat de Bidens hun prestaties en het voorbeeld dat ze gaven prezen.

“Je speelde niet alleen basketbal, je schreef niet alleen geschiedenis, je liet ons – meisjes en jongens, vrouwen en mannen – zien wat het betekent om kampioen te zijn. Je gaf ons hoop en vreugde, een manier om dat vuur van binnen te vinden. En vooral de kans om je te zien stijgen. Bedankt voor het geven van deze geschenken – zei de first lady.

Vice-president Kamala Harris sprak ook tijdens de vieringsceremonie en feliciteerde de Tigers met hun eerste kampioenschap in de geschiedenis en applaudisseerde voor hun inspirerende voorbeeld.

“Tijdens je recordseizoen heb je de wereld laten zien wie je bent. Jullie zijn leiders. Jullie zijn rolmodellen en natuurlijk kampioenen. Tijgers, we weten dat jullie het spel hebben veranderd met jullie vasthoudendheid, vastberadenheid en genialiteit. Als je het veld op gaat, inspireer je zoveel mensen in ons land en zoals we eerder hebben besproken, inspireer je mensen die je misschien nooit zult ontmoeten, ‘zei Harris.

Tijdens zijn toespraak vierde president Biden de recordbrekende prestaties van het team en drong er bij het land op aan om atletiek voor vrouwen te steunen.

“Mensen, we moeten de vrouwensport niet alleen steunen tijdens kampioenschapsraces, maar het hele jaar en elk seizoen. Persoonlijk verschijnen, op televisie worden gezien, meer programma’s en sponsors en beurzen en sponsoring en kansen creëren voor miljoenen vrouwen en meisjes om hun dromen waar te maken en te weten dat ze letterlijk alles kunnen, ‘zei Biden.

Later op de dag verwelkomden de Bidens de NCAA-basketbalkampioenen voor mannen, de University of Connecticut Huskies, op hun eigen feest.

“Dit team is het bewijs dat er bij UConn niet wordt opgegeven, net zoals er in Amerika niet wordt opgegeven – geen enkele. Er is niets dat we niet kunnen doen als we geloven dat we het kunnen als we het samen doen. En dat is precies wat jullie allemaal deden. Jij bent opgestaan. En dat is waar sport en dit land om draait: kansen”, zei Biden.

De president maakte ook grapjes over een een-op-een confrontatie tussen LSU-ster Angel Reese en haar Huskies-neef, Jordan Hawkins.

‘Dus heb ik een basketbal opgezet op de South Lawn. Er is daar een veld naast de tennisbanen en, Jordan, je oom denkt dat hij jou ook kan meenemen. Dus ik wil dat je weet dat we hierna allemaal die een-op-een wedstrijd gaan zien”, zei Biden.

Tijdens de LSU-viering omhelsden de first lady en Reese elkaar na de presentatie van de trui. Er was publiek drama rond het bezoek nadat de first lady suggereerde dat de tegenstanders van het LSU-kampioenschap, de University of Iowa Hawkeyes, ook zouden worden uitgenodigd. Reese reageerde op de opmerkingen en Biden kwam al snel terug om te zeggen dat zij en haar team het Witte Huis niet zouden bezoeken. Een paar dagen later zei Reese dat ze zou komen.

Tijdens zijn opmerkingen ter ere van LSU begroette de president ook enkele regeringsfunctionarissen en leden van het Congres die het evenement bijwoonden, waaronder verschillende onderhandelaars van het Witte Huis en Capitol Hill die werkten aan een overeenkomst om het nationale schuldplafond te verhogen.

Twee uit Louisiana – Shalanda Young, directeur van het Office of Management and Budget, en Rep. Garrett Graves, een van de hoofdonderhandelaars van House Speaker Kevin McCarthy – waren aanwezig voor de LSU-viering.

Biden nam nota van de aanwezigheid van Graves samen met andere aanwezige wetgevers en begroette Young hartelijk, van wie hij zei dat hij “hopelijk een deal sloot”.

“Ze vertegenwoordigt Baton Rouge en Clinton, Louisiana, en nu helpt ze bij het leiden van de kritieke budgetgesprekken waar we nu middenin zitten”, zei Biden. “Maar ze zei: ik laat de gesprekken hier achter.”

Zowel Graves als Young komen uit de regio Baton Rouge en hebben eerder samengewerkt. De ouders van Young zijn leden van Graves.

De procedure liep enkele minuten vertraging op nadat een speler achter Biden leek flauw te vallen of flauwviel tijdens zijn opmerkingen. Na een paar minuten lukte het haar om op te staan ​​en de mensen in de kamer applaudisseerden. Vervolgens werd ze in een rolstoel uit de kamer gehaald.

“Zoals ik al zei, dit is niet de eerste keer dat dit is gebeurd, niet met haar, maar met veel mensen die op dit podium staan”, zei Biden.

Dit verhaal is bijgewerkt met aanvullende ontwikkelingen.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *