Het Witte Huis heeft vrijdag zijn verzet tegen de Republikeinse oproepen voor een begrotingsovereenkomst begraven om strengere werkvereisten op te nemen in combinatie met het verhogen van het schuldenplafond.

“Huisrepublikeinen dreigen een ongekende recessie te veroorzaken en het Amerikaanse volk meer dan 8 miljoen banen te kosten als ze geen voedsel uit de monden van hongerige Amerikanen halen”, zei plaatsvervangend perssecretaris Andrew Bates in een verklaring. “Dit zou worden bereikt door nieuwe, aanvullende werkvereisten die zijn ontworpen om de meest kwetsbaren vast te binden aan administratieve rompslomp, wat geen voordeel heeft opgeleverd om meer mensen aan het werk te krijgen.”

De kwestie van werkvereisten is naar voren gekomen als een van de grootste resterende obstakels voor een deal tussen onderhandelaars van het Witte Huis en Republikeinen van het Huis.

Eerder vrijdag was Rep. Garret Graves (R-La.), de hoofdonderhandelaar van de GOP, onvermurwbaar dat de Republikeinen hun eisen voor strengere arbeidsomstandigheden niet zouden laten vallen als onderdeel van de definitieve deal.

“Hell no, hell no!” Rep. Garret Graves (R-La.) vertelde verslaggevers buiten het Capitool.

Republikeinen zijn van mening dat het aannemen van strengere werkvereisten voor welzijnsprogramma’s, zoals het Supplemental Nutrition Assistance Program (SNAP), ontvangers ervan zal weerhouden de betalingen te misbruiken en afhankelijk te worden van de vrijgevigheid van de overheid, terwijl onderbezette bedrijven worden geholpen met een nieuwe pool van laagbetaalde werknemers. inkomens.

Democraten voerden aan dat welzijnsprogramma’s al arbeidsvoorwaarden hebben, en dat het aanscherpen ervan alleen mensen met lage inkomens zou schaden die afhankelijk zijn van SNAP en andere federale welzijnsprogramma’s.

Bates merkte op dat sommige gematigde Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden terughoudend zijn om strengere werkvereisten te ondersteunen als onderdeel van de opkomende begrotingsovereenkomst. Hij haalde ook een peiling van Pew Research aan waaruit bleek dat een meerderheid van de Amerikanen voorstander is van meer hulp aan de armen, in tegenstelling tot het verminderen van hulp.

President Biden werd gevraagd toen hij het Witte Huis verliet naar Camp David of hij zou buigen voor werkeisen, de president antwoordde: “Ik buig voor niemand.”

Minister van Financiën Janet Yellen waarschuwde de wetgevers vrijdag dat de regering waarschijnlijk tegen 5 juni geen geld meer zal hebben als het Congres het schuldplafond niet tegen die datum verhoogt.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *