Amerikanen weten dat als ze geen geld meer hebben om hun schuldeisers te betalen en hun schulden af ​​te bouwen, er ergens moet worden bezuinigd om een ​​faillissement te voorkomen. Dit helpt verklaren waarom CNN peiling gepubliceerd op 23 mei 2023, bleek dat 60 procent van de respondenten het ermee eens was dat het verhogen van het schuldenplafond gepaard moest gaan met bezuinigingen. Terwijl de onderhandelingen tussen het Witte Huis en het Congres doorgaan om het schuldenplafond te verhogen, of de deadline nu 1 juni 2023 is of een week later, zouden de besprekingen moeten worden uitgebreid tot elke dollar die door de federale overheid wordt uitgegeven.

Sinds 1978 geldt het schuldenplafond toegenomen 61 keer, waarvan 32 keer bezuinigingen of andere wetgeving, terwijl 29 keer een “schoon” schuldplafond werd afgesproken. De grootste bezuinigingen waren in de Budget Control Act (BCA) van 2011, die 10-jarige uitgavenplafonds omvatte met afzonderlijke limieten voor defensie- en niet-defensie-uitgaven. De architect van de overeenkomst van de regering-Obama met het Congres over de BCA was de toenmalige vice-president Joe Biden.

Thuis is het schuldenplafond gepasseerd rekening 26 april 2023 en vrijgestelde defensie-uitgaven. Aangezien defensie goed is voor 47 procent van de discretionaire uitgaven, vallen de bezuinigingen onevenredig veel op niet-defensiebureaus en -programma’s.

De eerste plaats om te beginnen met het bezuinigen op elk gebied van discretionaire uitgaven, zou zijn door oormerken af ​​​​te schaffen. Congresvarkensboek Citizens Against State Waste 2023 blootgesteld 26,1 miljard dollar aan geoormerkte fondsen, waarvan 10,2 miljard voor defensie. Er is bijvoorbeeld een recordbedrag van 50 miljoen dollar gereserveerd voor het Starbase Youth Program, dat helpt bij het onderwijzen van wetenschap, technologie, engineering en wiskunde (STEM) aan risicojongeren op of nabij militaire bases in het hele land. Rijksverantwoordingsdienst (GAO) vanaf april 2018. rapport ontdekte dat in het fiscale jaar 2016 $ 2,9 miljard werd uitgegeven aan 163 STEM-programma’s bij 13 agentschappen. DOD zou niet een van die agentschappen moeten zijn.

DOD is het enige federale agentschap dat geen zuivere audit heeft ondergaan, en daarom is het niet geloofwaardig om te beweren dat er niets kan worden bezuinigd op het budget van het agentschap. Zelfs terwijl DOD probeert te bezuinigen, zijn leden van het Congres tussenbeide gekomen om fondsen te reserveren. Het meest recente voorbeeld is de alternatieve motor voor de Joint Strike Fighter De DOD nam het niet op in de begroting voor het fiscale jaar 2024 en de Subcommissie Huisverdediging zijn niet opgenomen in hun marge, maar kunnen worden uitgekozen in de voltallige commissie of wanneer de Senaat zijn versie van het wetsvoorstel in overweging neemt. Luchtmacht geschat dat ontwikkelingskosten alleen al $ 6,7 miljard zouden bedragen en luchtmachtsecretaris Frank Kendall getuigde tijdens een hoorzitting van de Subcommissie Defensiekredieten van de Senaat op 18 april 2023 zei hij dat het “absoluut iets was dat niet kon worden betaald”. Hij merkte ook op dat de alternatieve motor alleen zal werken in een van de drie versies van de F-35. Er kan geen meer voor de hand liggende kandidaat zijn om te bezuinigen op het ministerie van Defensie.

Er zijn honderden aanbevelingen van de GAO, agentschappen van inspecteurs-generaal, het Congressional Budget Office en niet-gouvernementele organisaties om te bezuinigen. Vóór president Biden voegde elke president sinds Ronald Reagan een lijst met bezuinigingen, consolidaties en beëindigingen toe aan hun jaarlijkse begrotingen, en veel van die aanbevelingen, waaronder die van de regering-Obama, staan ​​helaas nog steeds overeind.

Een ander gebied dat rijp is voor consolidatie zijn de uitgaven voor breedband. Volgens de GAO van 31 mei 2022 rapport, zijn er momenteel meer dan 130 breedbandprogramma’s bij 15 federale agentschappen. Federal Communications Commissioner Brendan Carr zei dat er tot 800 miljard dollar beschikbaar is voor infrastructuurprogramma’s, inclusief breedband, veel meer dan genoeg om elk huishouden en bedrijf in het hele land dat niet of onvoldoende wordt bediend, te verbinden. Ondanks tal van mogelijkheden om geld te vinden om breedband uit te breiden, hebben 10 leden van het Congres, drie Republikeinen en zeven Democraten $ 9,5 miljoen gereserveerd voor acht breedbandprojecten in de rekening voor landbouwkredieten. een project, Het Co-Mo Connect-project in Missouri ontving $ 960.112 oormerk, ook al was het dat al ontving bijna 22 miljoen dollar uit het Connect America Fund 2019 van de Federal Communications Commission.

Onderhandelingen over het schuldplafond moeten ook het terugdringen van verkwistende uitgaven in de federale overheid omvatten. En door te pleiten voor een verbod op oormerken, zouden de Huisrepublikeinen onmiddellijk meer dan 26 miljard dollar schrappen, hun geloofwaardigheid verbeteren door te bezuinigen en zich ontdoen van onnodige projecten met een lage prioriteit. Er is geen tekort aan ideeën over waar u kunt bezuinigen zonder negatieve gevolgen voor gezinnen, bedrijven en de economie. Zoals altijd is er een gebrek aan wil om in te stemmen met deze bezuinigingen bij leden van het Congres die nog nooit een belastingdollar hebben gezien die ze niet willen uitgeven.

Tom Schatz is de voorzitter van de Citizens Against State Waste Association.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *