Disney verwierp donderdag een verzoek van de gouverneur van Florida, Ron DeSantis (R), om een ​​federale rechter in een First Amendment-zaak tegen de gouverneur te diskwalificeren vanwege verschillende eerdere opmerkingen in de rechtbank.

Het bedrijf – dat DeSantis aanklaagt wegens wat het omschrijft als een “gerichte campagne van vergelding door de regering” voor het uitspreken tegen de zogenaamde “Don’t Say Gay”-wet van Florida – beweerde dat DeSantis niet voldeed aan de “hoge lat” die nodig is om een ​​rechter te diskwalificeren.

De advocaten van DeSantis wezen op opmerkingen die eerder waren gemaakt door opperrechter Mark Walker van de U.S. District Court in Noord-Florida over de vete van de gouverneur met Disney in twee niet-gerelateerde zaken.

Disney voerde echter aan dat beide zaken “hypothetische vragen van een jaar oud” opleverden op basis van “algemeen gepubliceerde verklaringen” die “geen conclusies trokken over die verklaringen”.

“De twee opmerkingen waarop beklaagden zich baseren, bieden geen basis waarop een redelijk, volledig geïnformeerd persoon enig risico zou kunnen inzien – laat staan ​​een significant risico – dat de geest van het Hof gesloten is en niet in staat is tot eerlijk en onpartijdig onderzoek van juridische en feitelijke kwesties in deze zaak. geval’, aldus de indiening van donderdag.

Het bedrijf suggereerde ook dat de uitspraken van Walker in twee zaken, die hij beide verwierp ten gunste van de regering-DeSantis, aantonen dat hij onpartijdig blijft.

DeSantis, die woensdag zijn langverwachte campagne voor de Republikeinse presidentsnominatie van 2024 aankondigde, ligt al meer dan een jaar op gespannen voet met Disney.

Nadat het bedrijf vorig jaar zijn verzet tegen Florida’s “Don’t Say Gay”-wet had geuit, ondertekende DeSantis een wet die Disney zijn status van zelfbestuur ontnam en stelde een nieuw bestuur aan om toezicht te houden op het district.

Kort voordat het door DeSantis aangestelde bestuur aantrad, tekende het vorige bestuur van het Reedy Creek Improvement District een overeenkomst waardoor Disney de volledige ontwikkelingsbevoegdheid kreeg over zijn parken.

Het bedrijf spande vorige maand de rechtszaak aan, nadat het bestuur van het nieuw gevormde Central Florida Tourism District stappen had ondernomen om de overeenkomst nietig te verklaren.

“Een gerichte campagne van vergelding door de regering – bij elke beurt georkestreerd door gouverneur DeSantis als straf voor Disney’s beschermde meningsuiting – bedreigt nu de bedrijfsvoering van Disney, bedreigt zijn economische toekomst in de regio en schendt zijn grondwettelijke rechten”, aldus de oorspronkelijke rechtszaak.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *