De Wet inflatievermindering 2022 brengt de meest ingrijpende veranderingen in de Amerikaanse gezondheidszorg sindsdien Wet betaalbare zorg 13 jaar geleden. In het bijzonder moet worden opgemerkt dat het Medicare toestemming geeft om te beginnen met het instellen van prijsplafonds voor geneesmiddelen op recept.

Maar het succes van de IRA zal niet alleen worden afgemeten aan de mate waarin het de prijzen kan verlagen, maar ook aan de vraag of het medicijnfabrikanten blijft aanmoedigen om in nieuwe behandelingen te investeren. Er zijn manieren om die naald in te rijgen als Medicare een aantal innovatieve benaderingen toepast om zijn hernieuwde autoriteit te gebruiken.

Chiquita Brooks-LaSure, hoofd van de Centra voor Medicare en Medicaid Services (CMS), gaf haar wens te kennen deelnemen aan het “samenwerkingsproces” met fabrikanten terwijl haar bureau uitvoeringsrichtlijnen schrijft voor onderhandelingen over geneesmiddelenprijzen. De eerste 10 medicijnen waarover wordt onderhandeld, zullen waarschijnlijk op 1 september worden geïdentificeerd, met prijzen die in 2026 van kracht worden.

Als onderzoekers van het USC Schaeffer Center, wij bestudeerde de IRAen weten hoe de farmaceutische industrie prijzen bepaalt en kapitaaltoezeggingen doet. Hier zijn vier aanbevelingen om het meeste uit de komende onderhandelingen over de prijs van medicijnen te halen.

Meet waar patiënten om geven

mensen ze hechten meer waarde aan gezondheid als ze met minder beginnen. Studies in de Verenigde Staten en andere landen kijken naar het helpen van ernstig zieken twee tot tien keer meer waard maar om degenen die minder ziek zijn te helpen.

Als Medicare rekening houdt met die dynamiek, vallen prijsonderhandelingen vanzelf uit elkaar. Medicare zal aandringen op lagere behandelingskosten voor minder ernstige aandoeningen, rekening houdend met de voordelen van hogere financiële beloningen voor geneesmiddelen die mensen met de meest kwetsbare gezondheidsproblemen helpen.

Begunstigden van Medicare moeten meer vooruitgang zien bij de behandeling van aandoeningen die hen onevenredig treffen, zoals maculaire degeneratie of hartaandoeningen. Als farmaceutische bedrijven een beter rendement verwachten op investeringen in medicijnen die voor die doorbraak kunnen zorgen, dan zullen de onderzoeks- en ontwikkelingsdollars daar naartoe gaan.

Eén maat past niet allemaal bij onderhandelingen over de prijs van geneesmiddelen. De sleutel tot het bereiken van algehele kostenbeheersing en het bieden van prikkels voor nieuwe medicijnen, is het toekennen van waarden aan behandelingen die de voordelen weerspiegelen die patiënten realiseren. Anders zullen waarschijnlijk prijzen ontstaan ​​die discriminerend zijn voor de eigen begunstigde bevolking van Medicare.

Zorg ervoor dat de informatie over de effectiviteit van geneesmiddelen blijft stromen

Veel medicijnen die voor één aandoening zijn goedgekeurd, blijken later effectief te zijn tegen andere. Zo werd Humira (adalimumab) in 2002 goedgekeurd door de Food and Drug Administration voor de behandeling van reumatoïde artritis. Tegen 2021, de remedie hij had nog 11 andere indicaties voor ziekten variërend van de ziekte van Crohn tot spondylitis ankylopoetica. Keytruda (pembrolizumab) werd in 2014 goedgekeurd voor de behandeling van melanoom, maar is nu goedgekeurd voor de behandeling 20 verschillende soorten kanker.

Medicare-prijsonderhandelingen zullen die positieve spiraal bemoeilijken. Als de prijs eenmaal is vastgesteld, missen bedrijven mogelijk de prikkel om aanvullende toepassingen te zoeken, omdat het rendement op de investering in feite beperkt zal zijn. Om te voorkomen dat de informatiestroom over de werkzaamheid van geneesmiddelen wordt afgesloten, zullen farmaceutische bedrijven een uitbreiding van de marktexclusiviteit nodig hebben om investeringen in klinische onderzoeken voor aanvullende indicaties terug te verdienen. CMS zou ook moeten overwegen om prijsonderhandelingen voor een geneesmiddel uit te stellen als er aanwijzingen zijn dat aanvullende goedkeuringen voor de indicaties waarschijnlijk zijn. Onderhandelingen kunnen beginnen nadat informatie uit de echte wereld of klinische onderzoeken is verzameld.

Stimuleren van op feiten gebaseerde prijzen direct na de lancering

De IRA beveelt medicijnfabrikanten om een ​​korting aan CMS te betalen als hun gemiddelde prijzen sneller stijgen dan de consumentenprijsindex. Een waarschijnlijk resultaat zal zijn dat bedrijven bij de lancering de hoogst mogelijke prijzen zullen hanteren, omdat de IRA het moeilijk maakt om de prijzen in de toekomst te verhogen, zelfs als het medicijn uiteindelijk effectiever blijkt te zijn dan verwacht. Om dit te voorkomen en de onderhandelingen gemakkelijker en eerlijker te maken, zou CMS ten gunste van nieuwe medicijnen kunnen vrijstellen van de voorziening voor inflatiekorting driedelig prijskader. Nieuwe medicijnen zouden eerst een “evaluatiefase” doorlopen, gekenmerkt door een lage marktprijs, die de acceptatie op korte termijn zou verbeteren en het verzamelen van real-world bewijs over de effectiviteit van het medicijn zou versnellen. Tijdens de volgende “beloningsfase” zou de prijs van het medicijn worden aangepast, afhankelijk van wat nieuw bewijs aantoont. Ten slotte zou de “toegangsfase” sterke generieke concurrentie gebruiken om het IRA-doel van lagere medicijnprijzen en verbeterde toegang voor patiënten op de lange termijn te bereiken.

Houd rekening met toekomstige patiënten

Daling van de farmaceutische inkomsten leidt tot minder investeringen in onderzoek en ontwikkeling en minder ontdekkingen van geneesmiddelen in de loop van de tijd. Volgens een schatting zou de IRA de Amerikaanse farmaceutische inkomsten tegen 2039 met ongeveer 31 procent kunnen verminderen en resulteren in 135 minder goedkeuringen van nieuwe geneesmiddelen in dezelfde periode. Maar zo hoeft het niet te zijn. Een collaboratief en transparant onderhandelingsproces dat het belang van nieuwe behandelingen voor toekomstige generaties erkent, zal innovatie stimuleren, de toegang vergroten en de kosten verlagen.

Niet al deze hervormingen zijn eenvoudig door te voeren. CMS zou duidelijk baat hebben bij hulp bij het meten van waarde en het bewaken van toegang en effectiviteit. De IRA voorziet dit niet, dus de regering-Biden zou moeten overwegen het Congres te vragen een onafhankelijke, door de overheid gefinancierde organisatie op te richten. Bureau voor beoordeling van gezondheidstechnologie die zou kunnen dienen als een neutrale beoordelaar van studies die de kosten en baten van nieuw goedgekeurde geneesmiddelen meten. Als we op waarde gebaseerde zorg voor patiënten willen, moeten we de waarde eerlijk en nauwkeurig meten.

Dana Goldman is decaan van de USC Price School of Public Policy en mededirecteur van het USC Schaeffer Center for Health Policy and Economics. Darius Lakdawalla is onderzoeksdirecteur bij het Schaeffer Center.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *