De gouverneur van Florida, Ron DeSantis (R), voert zijn aanvallen op Donald Trump op nu hij de voormalige president officieel uitdaagt voor de nominatie van 2024, en hem in een nieuw interview beschuldigt van het opgeven van rechtse principes.

“Het lijkt alsof hij naar links rent, en ik ben altijd iemand geweest die gewoon verankerd was in conservatieve principes”, zei DeSantis in een interview met de Tennessee-radiopresentator Matt Murphy.

“Het wordt een interessant debat, maar ik kan je vertellen dat je op nationaal niveau niet wint als je naar links gaat”, vervolgde hij. “Je wint op nationaal niveau door op te komen voor gedurfd beleid. We hebben het in Florida laten zien. Ik heb nooit iets verwaterd dat ik heb gemaakt.

DeSantis maakte zijn langverwachte bod op de Republikeinse nominatie woensdag bekend in een Twitter-uitzending met CEO Elon Musk.

Terwijl Trump de afgelopen zes maanden meerdere uithalen naar de gouverneur van Florida heeft gedaan, heeft DeSantis grotendeels geweigerd terug te slaan naar de voormalige president. Donderdag richtte hij zich echter rechtstreeks op de conservatieve geloofsbrieven van Trump over kwesties als sociale zekerheid en abortus.

“Ik weet niet wat er met Donald Trump is gebeurd”, zei DeSantis. “Dit is vandaag een andere man dan toen hij in 2015 en 2016 liep, en ik denk dat de richting die hij opgaat met zijn campagne de verkeerde richting is.”

DeSantis loopt momenteel meer dan 30 punten achter op Trump in de voorverkiezingen, volgens een gemiddelde van de peilingen van donderdag van FiveThirtyEight, hoewel hij regelmatig tweede wordt achter de voormalige president, die geen tijd verspilde om zelf in het offensief te gaan.

“Inslag! Het lanceren van DeSanctus TWITTER is een RAMP! Zijn hele campagne zal een ramp worden. KIJK!” zei Trump in een bericht op Truth Sociallater toevoegend: “Is de lancering van DeSantis FATAL … Ja!”

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *