De nieuwe tweeledige immigratiewet heeft geleid tot gemengde reacties van wetgevers die graag het systeem wilden hervormen nadat de onorthodoxe introductie velen verraste.

De wetgeving, geleid door vertegenwoordigers María Elvira Salazar (R-Fla.) en Veronica Escobar (D-Texas), werd woensdag geïntroduceerd, met Republikeinse sponsors die blauw droegen en sommige Democratische sponsors die rood droegen.

De 500 pagina’s tellende Dignity Act wil de eerste tweeledige immigratiewet worden die in tien jaar van kracht wordt.

Maar het is beladen met prioriteiten en valkuilen voor beide partijen, en sommigen mopperden dat ze verblind waren door het vrijgeven van de strikt vastgehouden wet.

Het is een dynamiek waarbij sponsors er bij hun collega’s op aandringen om het wetsvoorstel een kans te geven om een ​​voertuig te zijn voor tweeledige hervormingen.

“Deze wet is niet perfect. Zodra het wordt uitgebracht, zullen we links en rechts horen over alle dingen die het doet en alle dingen die het mist en onvoltooid laat”, zei Rep. Hillary Scholten (D-Mich.) bij de lancering van het wetsvoorstel . ‘Maar we mogen de illusie van een perfect verslag ons er niet van weerhouden te doen wat juist is.’

Het wetsvoorstel omvat aanzienlijke financiering om de grensbeveiliging te versterken, een prioriteit voor de GOP, maar richt zich vooral op het creëren van een 12-jarig pad naar burgerschap tegen een kostprijs van $ 10.000 voor degenen die al in de VS zijn – een prioriteit voor democraten.

Het wetsvoorstel zou ook het asielproces herzien, dat centraal stond in de controverse over de verwijdering van de titel 42-regels uit het COVID-tijdperk, en nieuwe immigratiemogelijkheden creëren voor degenen die naar de VS willen komen.

Het werd ingevoerd dagen nadat het Huis van Afgevaardigden van de GOP een grensbeveiligingswet had aangenomen zonder een enkele democratische stemming die de asielbescherming intrekt en die bij aankomst in de Senaat als dood wordt beschouwd.

Toch zouden nog meer genereuze hervormingen op tegenstand van de democraten kunnen rekenen.

Sommigen uiten al hun bezorgdheid over “humanitaire campussen” waar migranten tot 60 dagen worden vastgehouden terwijl hun asielzaken worden beoordeeld.

“Het compromis ligt in het oog van de toeschouwer. Wie heeft er meer gecompromitteerd?” zei vertegenwoordiger Salud Carbajal (D-Calif.) toen hem werd gevraagd naar het wetsvoorstel. “Vanuit één perspectief, [it’s] aan de kant van de Democraten.”

Terwijl het Congres zich concentreerde op het verhogen van het schuldenplafond, zeiden veel leden dat ze meer tijd nodig hadden om de rekening te verwerken, en zeiden dat ze tegelijkertijd met het publiek van het bestaan ​​ervan hoorden.

Dat verrassingselement schokte wetgevers die al jaren of decennia aan immigratiekwesties werken.

“Iedereen is hier echt gek van”, vertelde een democratische bron aan The Hill. “Dit wetsvoorstel komt uit het niets.”

“Ze hielden het geheim en pompten het eruit. … Dus zowel D als R hebben geen idee wat er aan de hand is.”

Escobar zei dat ze die zorgen uit de eerste hand hoorde, ook van leden van de Congressional Hispanic Caucus (CHC).

“Ik heb van verschillende mensen gehoord dat het voordeel zou zijn dat CHC als geheel de kans zou krijgen om bij te dragen”, zei ze. “Maar dit is een zeer uitdagende politieke omgeving, vooral voor Republikeinen die bereid zijn om aan tafel te komen en te praten over immigratiehervormingen. Dus we hebben de taal en het wetsvoorstel nauwlettend in de gaten gehouden vanwege de uitdagende politieke omgeving.”

“Het is geen gebrek aan respect voor iedereen die dit werk al heel lang doet. Ik ben zeer respectvol. En ik ben altijd een teamspeler geweest, maar er is een gevoel van urgentie in gemeenschappen zoals de mijne, en ik denk dat dit een goed begin is’, voegde ze eraan toe, verwijzend naar haar geboorteplaats El Paso.

Voor CHC kwam het opgeven van het wetsvoorstel slechts twee weken nadat de club de herinvoering van de US Citizenship Act steunde, een door het Witte Huis gesteund wetsvoorstel dat twee jaar geleden werd ingediend en dat zij zien als een startpunt voor onderhandelingen over immigratiehervorming.

“Ik denk dat het feit dat we een week daarvoor de US Citizenship Act hebben aangenomen, een beetje gevoelig is voor mensen”, zei vertegenwoordiger Jesús “Chuy” García (D-Ill.).

Hoewel hij het wetsvoorstel omschreef als “het meest uitgebreide”, noemde hij Escobar en Salazar de eer voor hun samenwerking.

“Tweeledigheid – daar is iets voor te zeggen, als je het kunt laten gebeuren,” zei García.

Salazar verwacht ook weerstand, ook van degenen “in mijn Republikeinse partij”, waarbij hij opmerkt dat het wetsvoorstel “strengere maatregelen en hogere straffen” bevat dan de GOP-immigratiewet die eerder deze maand werd aangenomen.

Vertegenwoordiger Mark Green (R-Tenn.), die hielp bij het opstellen van de grenswet van de GOP, zei dat de grens eerst moet worden beveiligd voordat er iets anders wordt gedaan.

“Mijn grootste zorg hierover is of we iets aan immigratie gaan doen voordat we de grens beveiligen”, zei hij tegen The Hill. “We moeten de grens beveiligen, anders creëren we prikkels voor mensen om te blijven komen.”

Het wetsvoorstel heeft nieuwe co-sponsors gekregen sinds het binnenkwam, waaronder Rep. Adrian Espaillat (DN.Y.).

“Het wetsvoorstel, dat er doorheen gaat, bevat veel dingen waar ik achter sta. Er zijn dingen waar ik niet blij mee ben en ik hoop ze te veranderen”, zei hij, zonder details te geven.

“Maar ik begrijp dat er een soort dialoog nodig is om immigranten vooruit te helpen”, voegde hij eraan toe.

Rep. Raúl Grijalva (D-Ariz.) sloot niet uit dat hij de maatregel steunde, maar zei dat de invoering van de wetgeving moeilijk zou zijn met het huidige GOP-leiderschap.

“Ik zie niet echt de mogelijkheden met de mensen die de leiding hebben over de Republikeinse meerderheid en de Freedom Caucus”, zei hij.

“Ik denk dat de belangrijke boodschap voor de Democraten is om te proberen een aantal oplossingen op tafel te leggen die sommige Republikeinen misschien zullen steunen. Dat is waar we zijn”, zei hij.

De sponsors van het wetsvoorstel lijken het voorstel te hebben verwelkomd.

“Dit congres probeert al 36 jaar immigratie op te lossen”, zei Salazar woensdag, en noemde het wetsvoorstel een historische poging. “Maar vandaag is een nieuwe dag. En als een ander lid van een van beide partijen met ons wil samenwerken, of een beter idee heeft, welkom. We werken graag met ze samen.”

Sommigen in de Senaat hebben dit opgemerkt, waarbij senator Chris Coons (D-Conn.) de Dignity Act “een belangrijke stap voorwaarts” noemde.

Zelfs critici van de uitrol hebben de vrouwen die aan de wieg stonden van de rekening gecrediteerd voor hun inspanningen.

“Ik geef complimenten en complimenten voor het doen van iets dappers, voor het trappen tegen de banden, dit is dapper en dapper, een andere aanpak proberen”, zei een democratische bron. “En soms denk ik dat dat misschien de enige manier is om iets te laten gebeuren.”

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *