De gouverneur van Arizona, Katie Hobbs (D), zei dat haar voorganger, de Republikein Doug Ducey, $ 50 miljoen heeft verduisterd die de federale regering de staat heeft gegeven via de reddingsoperatie van de VS.

Hobbs zei ua ontdoen op vrijdag dat Ducey de staatspenningmeester in de laatste uren van zijn regering had gesteund om een ​​hele dag kleuterschool te financieren voor studenten die rekeningen voor empowermentbeurzen ontvangen, die toelaat voor ouders om het geld dat ze zouden betalen aan onderwijsbelasting te gebruiken om hun leerling naar de school van hun keuze te sturen.

Maar in de brief staat dat de staat slechts een halve dag kleuterschool financiert voor leerlingen van openbare scholen. Axio’s gemeld dat het geld voor de komende drie academische jaren zou worden gebruikt, maar niet aan het ministerie van Onderwijs werd overhandigd.

“Het illegaal schenken van 50 miljoen dollar aan particuliere scholen zonder behoorlijk te investeren in openbaar onderwijs is slechts een schandalig voorbeeld van de flagrante minachting van de vorige regering voor openbare schoolstudenten”, zei Hobbs. “Ik zal altijd vechten om onze openbare scholen te beschermen en werken om elke student in Arizona het onderwijs te geven dat ze verdienen.”

“Vandaag hebben we een schending van de federale wet en de staatsgrondwet voorkomen”, voegde ze eraan toe. “In mijn administratie zijn we vastbesloten om federale fondsen op een wettige en eerlijke manier te verdelen.”

De verklaring zei ook dat de beurs in strijd is met meerdere grondwettelijke bepalingen van de staat, waaronder die over gelijke bescherming, de geschenkclausule en het behoud van een “algemeen en uniform” openbaar schoolsysteem. Het voerde aan dat de beurs ook in strijd is met het reddingsplan van Amerika omdat het geen onderwijsverschillen aanpakt, zoals beweerd in de subsidieovereenkomst.

Het bureau zei dat het alternatieven onderzoekt voor legaal gebruik van de fondsen.

In maart 2021 ondertekende president Biden het Amerikaanse reddingsplan, een COVID-19-hulppakket van $ 1,9 biljoen, om financiering te verstrekken voor rechtstreekse betalingen van $ 1.400 aan de meeste Amerikanen, vaccindistributie, heropening van scholen, verbeterde werkloosheidsuitkeringen en staats- en lokale overheden.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *