De gouverneur van Florida, Ron DeSantis, en zijn team zijn op zoek naar herstel na een rotsachtig Twitter-campagnedebuut dat werd ontsierd door glitches.

De live-tweet was bedoeld als een gedurfde, zij het ongebruikelijke, presidentiële prestatie voor DeSantis die zijn vermogen aantoonde om de reguliere media te omzeilen en rechtstreeks met zijn aanhangers te spreken. Maar uiteindelijk was het gevuld met paniekerig gefluister over technische problemen en frequente audioonderbrekingen.

Nu hij aan zijn nieuwe campagne begint, moet DeSantis de kritiek overwinnen dat hij niet klaar is voor prime time.

“Ik kan nu zien: ‘Ik ben niet klaar om de campagne te leiden, ik ben niet klaar om het land te leiden’ zal de slogan zijn”, zei Ford O’Connell, een Republikeinse strateeg, die een golf van advertenties tegen DeSantis voorspelde. door zijn rivalen.

De introductie van Twitter werd op grote schaal bespot in het hele politieke spectrum. De campagne van voormalig president Donald Trump vernietigde de e-mail snel en noemde het een “mislukking om te lanceren”, terwijl president Biden de gouverneur van Florida beschuldigde in een bericht op dezelfde pagina die DeSantis gebruikte om zijn campagne aan te kondigen.

“Deze link werkt”, tweette Biden, die gebruikers naar de donatiepagina van zijn campagne leidde.

Technische problemen waren niet het enige aspect van de lancering van de campagne dat kritiek opleverde.

Het besluit van DeSantis om samen te werken met de controversiële Twitter-eigenaar Elon Musk zorgde ervoor dat de livestream soms meer aanvoelde als een paneldiscussie dan als een campagne waarmee DeSantis in de schijnwerpers kon staan.

Het debat duurde ongeveer een uur nadat DeSantis zijn plannen duidelijk had gemaakt en in het onkruid van het openbare beleid terechtkwam, inclusief een segment over cryptocurrency. Een Republikeinse strateeg noemde het gesprek ‘saai’.

“Kijk, we hebben het er altijd over dat kandidaten moeten zeggen waar ze zijn; praten over politiek en wat ze gaan doen”, aldus de strateeg. “Maar als je het doet, moet het gaan om dingen waar mensen om geven. Praten over inflatie of de grens of misdaad. Op de een of andere manier kwam dat gesprek op het onderwerp Dogecoin.”

Afgezien van het Twitter-debacle, werd de campagneaankondiging van DeSantis met tamtam ontvangen. Hij domineerde de krantenkoppen toen hij op woensdagmiddag officieel papierwerk indiende bij de Federale Verkiezingscommissie, en een video over de lancering van een campagne die ‘s avonds werd vrijgegeven, werd veel bekeken.

Zijn campagne zei donderdag dat het Twitter-evenement en de lanceringsvideo samen meer dan 30 miljoen views kregen in slechts 3 uur.

Toch diende de door fouten ontsierde livestream als een blauwe plek voor zijn campagnelancering. Uit de eerste peilingen blijkt dat hij nationaal gemiddeld 30 procentpunten achter Trump ligt, en sommige Republikeinen zeiden dat het moeilijke debuut zijn bewering dat hij een minder drama-averse versie van de voormalige president was, schaadde.

“Er is een argument dat hij Trump is met competentie, maar zelfs Trump drijft daar de spot mee”, zegt Doug Heye, een Republikeinse strateeg.

Toch zeiden de meeste Republikeinen, waaronder Heye, dat de technische verwarring in de aankondiging van DeSantis niet fataal was voor de campagne van de gouverneur. Het team van DeSantis zei nog steeds dat het in het eerste uur na de lancering $ 1 miljoen had opgehaald, en hij is klaar om volgende week van start te gaan wanneer hij begint aan een rondreis door kritieke vroege stemstaten zoals Iowa, New Hampshire en South Carolina.

“Dit maakt niet uit over twee weken”, schreef Erick Erickson, een conservatieve radiopresentator, woensdagavond in een e-mail. “Maar het wordt het grote politieke verhaal voor de komende dagen, aangezien de vijanden van DeSantis ‘launch failure’-grappen maken en de haters van Musk de spot drijven met wat Twitter is geworden.”

“Het was moedig. Dat bleek een vergissing te zijn. Het kan worden gecompenseerd. Maar het herinnert ons eraan dat sommige dingen onder de volledige controle van de kandidaat moeten vallen, vooral op de lanceringsdag.”

DeSantis en zijn team wijzen ondertussen kritiek op de uitrol af. Tijdens een bijeenkomst in Miami woensdagavond besteedden de donateurs van DeSantis weinig aandacht aan technische problemen toen ze geld wilden inzamelen voor zijn campagne.

“We hebben al een hoop geld opgehaald. Volgende week is hij in Iowa, New Hampshire’, zei een DeSantis-donor die woensdag een inzamelingsactie voor de gouverneur in Miami bijwoonde. “Niemand zal dit onthouden.”

De campagne van DeSantis weigerde commentaar te geven op dit verhaal, hoewel de gouverneur zelf probeerde de fouten op te schrijven als een teken van enthousiasme voor de lancering van zijn campagne, met het argument dat het socialemediaplatform het aantal mensen dat zich aanmeldde om zijn verhaal te bekijken simpelweg niet aankon. na.

‘Hallo, dit is gouverneur Ron DeSantis. Ik ben kandidaat voor de president van de Verenigde Staten om onze grote Amerikaanse comeback te leiden. We kondigden het eerder vanavond aan op Twitter Spaces en het brak het internet omdat zoveel mensen enthousiast waren om op Twitter Spaces te zijn, ‘zei DeSantis in een video die woensdagavond werd vrijgegeven.

Het is onduidelijk hoe lang het debacle tijdens de campagne zal aanhouden. Heye merkte op dat het niet ongebruikelijk is dat campagnes fouten maken, eraan toevoegend dat de aankondiging van DeSantis waarschijnlijk geen factor zal zijn die hem de 2024 GOP-nominatie zal kosten.

“Voor DeSantis, ja, dit was gênant gisteravond,” zei Heye. “Maar op donderdagochtend stof je jezelf af en ga je verder. Daar denkt geen enkele kiezer aan.”

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *