Uit een nieuwe peiling bleek dat tweederde van de Californische kiezers van mening is dat senator Dianne Feinstein (D-Calif.) niet langer geschikt is om in de Senaat te dienen vanwege haar voortdurende strijd om haar gezondheid.

De Berkley IGS-peiling Donderdag vrijgegeven ontdekte dat ongeveer 67 procent van de Californiërs zei dat ze het eens waren met de stelling: “Feinsteins laatste ziekte onderstreept het feit dat ze niet langer geschikt is om in de Amerikaanse senaat te blijven dienen.”

Ongeveer 42 procent zei dat de oplossing was dat Feinstein ontslag nam uit de Senaat, terwijl 27 procent zei dat ze op haar stoel moest blijven dienen en haar ambt op haar eigen voorwaarden moest verlaten.

Ondertussen zei 31 procent van de Californische kiezers dat ze onbeslist waren of een oordeel achterhielden.

Uit de peiling bleek dat meer Democratische kiezers haar aftreden steunden dan Republikeinen, die zich waarschijnlijk tegen de verhuizing zullen verzetten omdat het de Californische gouverneur Gavin Newsom (D) in staat zou stellen een nieuwe persoon aan te stellen om haar te vervangen.

Uit de peiling bleek ook dat de goedkeuringsscore van Feinstein bleef dalen, met slechts 29 procent van de kiezers in de staat die haar positief beoordeelde, 8 punten lager dan in februari.

Meer dan de helft van de respondenten was het ook eens met de stelling: “De gezondheidsproblemen van Feinstein vormen ernstige problemen voor het vermogen van de Democratische Partij om gerechtelijke benoemingen te bevestigen en belangrijke wetgeving goed te keuren.” Slechts 20 procent is het niet eens met die stelling.

Op de vraag of de oproepen aan Feinstein om af te treden geworteld waren in seksisme, zoals voormalig House Speaker Nancy Pelosi (D-Californië) suggereerde, zei een meerderheid van de kiezers dat de oproepen dat niet waren.

Hillary Clinton zei eerder deze week in een interview met Time Magazine dat Feinstein niet zou moeten aftreden en zei “we kunnen het ons niet veroorloven haar stoel vacant te houden”.

Feinstein keerde eerder deze maand terug naar de Senaat nadat hij eerder dit jaar ongeveer twee maanden out was geweest vanwege een diagnose van gordelroos. Een woordvoerder van de senator bevestigde vorige week dat haar gezondheidscomplicaties door gordelroos ernstiger zijn dan eerder gemeld.

De peiling werd gehouden van 17 tot 22 mei onder 7.465 geregistreerde kiezers in Californië en heeft een steekproeffout van plus of min 2 procentpunten.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *