Volgens een nieuwe Ipsos-Washington Post-enquête blijven zwarte Amerikanen de belangrijkste steunpilaar van de Biden-regering.

Uit het onderzoek bleek dat 66 procent van de zwarte Amerikaanse respondenten keur de baan goed President Biden deed dat, terwijl 34 procent gelooft dat zijn beleid hun demografie heeft geholpen.

Biden maakte van raciale rechtvaardigheid een belangrijk onderdeel van zijn campagne voor 2020. Op zijn eerste dag in functie ondertekende hij een uitvoerend bevel om rassengelijkheid te bevorderen.

Afgelopen oktober verleende de president gratie aan iedereen die volgens de federale wet was veroordeeld voor eenvoudig bezit van marihuana. Volgens de American Civil Liberties Union hebben zwarte Amerikanen bijna vier keer meer kans om gearresteerd te worden voor het bezit van marihuana dan blanke Amerikanen.

Biden ondertekende dit jaar ook wetgeving om de raciale welvaartskloof aan te pakken.

Verdere bevordering van rassengelijkheid en ondersteuning van achtergestelde gemeenschappen door middel van het bevel van de federale overheid om plannen op te stellen om de barrières te beoordelen waarmee achtergestelde gemeenschappen worden geconfronteerd en om beleids- en programmatoegangsoplossingen aan te bieden. Het verplichtte ook agentschappen om algoritmische discriminatie in technologiediensten te onderzoeken en aan te pakken.

De president kreeg ook lof voor zijn vergevingsplan voor studieleningen, dat tot $ 20.000 aan studieleningen kon vergeven voor in aanmerking komende studenten. Zwarte volwassenen hebben meer kans op hogere schulden voor studieleningen dan hun blanke tegenhangers, deels vanwege generatieproblemen.

Volgens de CNBC + Acorns Invest in You Student Loan Survey heeft ongeveer 24 procent van de zwarte volwassenen een federale studieschuld, vergeleken met slechts 14 procent van de blanke volwassenen.

Gemiddeld zijn zwarte afgestudeerden $ 7.400 meer verschuldigd dan hun blanke leeftijdsgenoten wanneer ze afstuderen, volgens de Brookings Institution. Vier jaar na het afstuderen zijn zwarte leners gemiddeld $ 52.726 verschuldigd, vergeleken met $ 28.006 voor blanke afgestudeerden.

Maar Biden maakte ook opgang met zwarte Amerikanen tijdens zijn State of the Nation-toespraak, toen hij sprak over het ‘gesprek’ dat veel zwarte gezinnen met hun kinderen voeren om politiegeweld te vermijden. Dat, samen met zijn pogingen om de politiehervorming door te voeren, resoneerde met zwarte Amerikanen aan beide kanten van het gangpad.

De resultaten van de peiling komen nadat Biden zijn herverkiezingsbod in april had aangekondigd en slechts enkele dagen nadat senator Tim Scott (R.C.) en gouverneur van Florida Ron DeSantis (R) hun eigen biedingen voor het Witte Huis hadden aangekondigd.

Volgens het onderzoek zou 9 procent van de zwarte Amerikanen overwegen om op voormalig president Trump te stemmen, terwijl slechts 5 procent van de zwarte kiezers zou overwegen om op DeSantis of Scott te stemmen. Zes procent zei dat ze zouden overwegen om op de voormalige gouverneur van South Carolina, Nikki Haley (rechts), te stemmen.

Het onderzoek werd uitgevoerd van 28 april tot 12 mei met 1.225 zwarte Amerikanen die reageerden en een “gedeeltelijk overlappende steekproef van in totaal 1.018 Amerikaanse volwassenen”. De foutmarge was plus of min 3 procentpunten.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *