Al worstelend met de aanhoudend hoge inflatie, stijgende rentetarieven, onrust bij banken en de angst voor een recessie, moeten de Amerikanen zich nu voorbereiden op het ‘ondenkbare’: een mogelijk faillissement van de Amerikaanse schuld.

Eerder deze maand belde Kimberly Dickerson haar schuldeisers en vroeg hen naar noodplannen voor het geval haar invaliditeitscontrole van de sociale zekerheid niet in juni zou aankomen.

“De enige manier waarop ik het kan zeggen, is dat het catastrofaal gaat worden”, zei de 52-jarige Dickerson uit Richmond, Virginia.

De onderhandelingen over het schuldenplafond gaan door op Capitol Hill, aangezien de deadline om de schuld af te betalen met de dag langer wordt. Gemiddelde Amerikanen merken dit op en doen hun best om zichzelf en hun levensonderhoud te beschermen.

Tientallen Amerikanen vertelden CNN dat ze zich steeds meer zorgen maken, niet alleen over de dreiging dat de VS sommige of alle financiële verplichtingen niet nakomt, maar ook over de gevolgen van eventuele bezuinigingen tijdens de onderhandelingen.

Teri House uit Kansas sprak met een financieel adviseur over de vraag of ze de kosten zou kunnen dragen als de federale hulp van haar bejaarde moeder zou worden stopgezet, wat de gevestigde geheugenzorgdiensten van de marineveteraan in gevaar zou brengen.

“Ze diende haar land en haar gemeenschap”, zei House. ‘Waarom kan haar land haar niet dienen?’

Ondertussen is veteraan Christopher Land buiten Detroit ook nerveus. Hij zei dat zijn familie de onmiddellijke gevolgen zou voelen van de mislukte onderhandelingen over het schuldenplafond en hij maakte zich zorgen over wat het zou betekenen voor zijn stadsgenoten in nood.

“Onze pensioensparen zijn jaren geleden weggevaagd door medische schulden”, zegt Land, 41, wiens vrouw gehandicapt is. “Een default kan heel slecht voor ons zijn. Ik ben werkzaam bij het stadsbestuur. We zitten op staatssteun. We hebben leningen. We leven aan de goede kant van de lijn van salaris naar salaris, maar niet veel.”

In Tucson, Arizona, vreest Alejandro Terrazas dat hij een deel van zijn pensioensparen en geld voor regenachtige dagen zal verliezen als de sluiting voortduurt.

“Ik kom er over jaren, maar ik ben nog niet klaar om met pensioen te gaan, waarschijnlijk nog 10 jaar, en als het iets tijdelijks is, ga ik niets doen”, zei Terrazas, 60. “Maar de meeste van mijn pensioengeld staat op de beurs, behalve het huis dat ik bezit.”

Lees wat andere Amerikanen zeggen.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *