Hillary Clinton zei dat senator Dianne Feinstein (D.Calif.) haar Senaatszetel niet zou moeten neerleggen, ondanks de recente gezondheidsproblemen van de 89-jarige en de toenemende oproepen van sommige democratische wetgevers om haar af te treden.

Clinton, een voormalige senator van New York, benadrukte de politieke realiteit dat als Feinstein aftreedt, de Republikeinen waarschijnlijk niet zullen instemmen met de benoeming van een democratische vervanger voor de Senaatscommissie voor Justitie, waardoor de Democraten in feite geen gerechtelijke benoemingen kunnen bevestigen.

“Hier is het dilemma: Republikeinen zullen niet akkoord gaan om iemand anders toe te voegen aan de Judiciary Committee als ze met pensioen gaat,” Dat vertelde Clinton aan Time Magazine in een dinsdag gepubliceerd interview.

‘Ik wil dat je nadenkt over hoe gemeen dat is. Ik weet diep vanbinnen niet of ze het echt wil of niet, maar ze kan het nu niet. Want als we rechters gaan bekrachtigen, wat een van de belangrijkste lopende verplichtingen is die we hebben, dan kunnen we het ons niet veroorloven dat haar zetel vacant blijft’, vervolgde de voormalige staatssecretaris en kandidaat voor de Democratische presidentsverkiezingen van 2016.

De gezondheid van Feinstein was de afgelopen jaren naar verluidt verslechterd, maar toen een recente aanval van herpes en encefalitis haar tot begin mei twee maanden buiten de Senaat hield, begonnen sommige democratische wetgevers publiekelijk te zeggen dat het tijd was voor haar om af te treden. Zelfs nu, na haar terugkeer in de Senaat, zijn er meldingen van geheugenverlies terwijl ze verder herstelt.

Rep. Ro Khanna (D-Calif.) was het eerste congreslid dat opriep tot het aftreden van Feinstein en onlangs verdubbelde hij zijn oproep, zelfs na Feinstein’s terugkeer naar de Senaat.

“Het is triest voor iedereen”, zei Khanna op MSNBC.

Feinstein is de afgelopen decennia een pionier geweest in de Senaat en eerder in de politiek van Californië. Ze was de eerste vrouwelijke burgemeester van San Francisco en was een van de slechts twee vrouwen in de Senaat toen ze voor het eerst werd gekozen. Ze speelde ook een sleutelrol bij het passeren van het 10-jarige verbod op aanvalswapens in 1994 en leidde de campagne om het gebruik van marteling door de CIA na 9/11 aan het licht te brengen.

In een interview met Time verdedigde Clinton de nalatenschap van Feinstein en benadrukte ze dat ze onlangs was herkozen door Californische kiezers.

“Laat me iets zeggen over mijn vriendin en oude collega Dianne Feinstein,” vertelde Clinton aan Time. “Allereerst leed ze enorm onder de herpesaanval en encefalitis die ze opliep. Dit is het dilemma voor haar: ze is herkozen, de inwoners van Californië hebben niet zo lang geleden opnieuw op haar gestemd. Het was de beslissing van de kiezers om op haar te stemmen, en ze is een uitstekende en zeer effectieve leider geweest.”

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *