CNN

De advocaten van Donald Trump zoeken een ontmoeting met procureur-generaal Merrick Garland over het onderzoek door het kantoor van de speciale aanklager.

In een brief die dinsdag aan Garland is gestuurd, schreven de advocaten van de voormalige president, John Rowley en James Trusty: “We verzoeken zo snel mogelijk om een ​​bijeenkomst om het voortdurende onrecht van uw speciale raadsman en zijn aanklagers te bespreken.”

Ze beweerden dat “geen enkele president van de Verenigde Staten in de geschiedenis van ons land ooit zo ongegrond op zo’n schandalige en illegale manier is onderzocht”.

kondigde Trump aan brief op zijn socialemediaplatform Truth Social.

Het ministerie van Justitie weigerde commentaar te geven op de brief aan CNN.

Zoals CNN eerder meldde, lijkt speciaal aanklager Jack Smith zich in de laatste fase van een onderzoek te bevinden naar Trumps mogelijke verkeerde behandeling van geheime documenten en pogingen om de verkiezingen van 2020 te belemmeren.

Een recente golf van activiteit van het team van Smith omvatte een reeks juryoptredens en -activiteiten op dinsdag. Woensdag zal Smith een schat aan documenten ontvangen van het Nationaal Archief waaruit blijkt dat Trump en zijn topadviseurs op de hoogte waren van het exacte declassificatieproces toen hij president was.

De voormalige advocaat van Trump, Tim Parlatore, vertelde CNN dit weekend dat “ze op dit moment elke steen hebben omgedraaid, elke getuige hebben ondervraagd, en nu moeten ze gewoon een rapport schrijven aan Merrick Garland om te zeggen dat dit alles is wat we doen. .”

Het valt nog te bezien of Smith heeft gesproken met de voormalige stafchef van Trump, Mark Meadows, een mogelijk kroongetuige, en het is onduidelijk wanneer Smith zijn bevindingen in een eindrapport aan Garland zal vrijgeven of over eventuele aanklachten zal beslissen.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *