(NEXSTAR) — De dag waarop Netflix waarschuwde voor is eindelijk gearriveerd in de VS — kondigde de streaminggigant dinsdag aan dat het is begonnen met hardhandig optreden tegen het delen van wachtwoorden.

Als je je Netflix-login deelt met iemand buiten je huis, heb je mogelijk al een e-mail ontvangen over ‘update voor het delen van een huishouden’. Het bericht herinnert eraan: “Uw Netflix-account is voor u en de mensen met wie u samenwoont – uw huishouden.”

Netflix overweegt “huishouden‘ als ‘een verzameling met internet verbonden apparaten op de hoofdplek waar je Netflix kijkt’.

In de e-mail wordt u vervolgens gevraagd de apparaten te bekijken die zijn aangemeld bij uw Netflix-account en de apparaten uit te loggen die geen toegang zouden moeten hebben.

Vervolgens biedt Netflix twee alternatieven die ze al in verschillende andere landen hebben gelanceerd: een gebruiker die buiten uw huishouden woont, kan zijn profiel overzetten naar een nieuw betalend lidmaatschap, of de accounthouder kan een extra lid toevoegen voor $ 7,99 per maand.

De optie om een ​​extra lid toe te voegen is alleen beschikbaar voor de standaard- en premiumplannen, die momenteel respectievelijk $ 15,49 en $ 19,99 per maand kosten, volgens Netflixen. Standaardaccounts kunnen één extra lid toevoegen, terwijl Premium-accounts er maximaal twee kunnen toevoegen.

“Het extra lid heeft zijn eigen profiel, account en wachtwoord, maar zijn lidmaatschap wordt betaald door de persoon die hem heeft uitgenodigd om lid te worden”, zegt Netflix. legt uit.

Extra leden zijn niet beschikbaar als je Netflix hebt via een bundel of een factureringsaccount van derden, en je kunt niet kiezen voor een goedkoper abonnement met advertenties.

“We erkennen dat onze leden veel entertainmentkeuzes hebben. Daarom blijven we zwaar investeren in een breed scala aan nieuwe films en tv-programma’s – dus ongeacht je smaak, stemming of taal, en het maakt niet uit met wie je kijkt, er is altijd iets leuks om naar te kijken op Netflix”, aldus het bedrijf. schreef dinsdag nieuws.

Netflix heeft manieren onderzocht om het delen van wachtwoorden te beteugelen, inclusief een inlogverificatieproces in 2021 gebruik van subaccounts voor mensen die buiten de woning van de rekeninghouder wonen in 2022, getest in Chili, Costa Rica en Peru. Begin februari breidde Netflix het delen van betaalde accounts uit naar Canada, Nieuw-Zeeland, Portugal en Spanje.

Betaald wachtwoord delen zou tegen het einde van het laatste kwartaal naar de VS komen, maar co-CEO en directeur Gregory Peters zei tijdens het eerste kwartaal inkomen bellen dat “het beter is om wat meer tijd te nemen” voor uw thuismarkt.

Netflix weet ook dat klanten midden in de overgang naar betaald delen kunnen vertrekken. IN brief aan aandeelhoudersleidinggevenden merkten op dat sommigen in Latijns-Amerika hun accounts opzegden te midden van de wachtwoordwisselcampagne, maar het aantal nieuwe ledenregistraties nam uiteindelijk toe met het gebruik van subaccounts en nieuwe gebruikers.

“Het is vermeldenswaard dat dit geen algemeen populaire zet zal zijn, dus er zullen huidige leden zijn die niet tevreden zijn met deze zet. We zullen de afzeggingsreactie daarop zien”, zei Peters tijdens een telefonische vergadering met investeerders in januari. “We denken dat dit vergelijkbaar is met wat we zien als we de prijzen verhogen.”

Sinds de wijzigingen in Canada en drie andere landen zijn doorgevoerd, heeft Netflix niet gezegd wat het gaat doen als abonnees accounts blijven delen buiten hun huishouden.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *