De laatste juridische uitdaging van Kari Lake, kandidaat voor de gouverneur van de staat Arizona, is afgewezen.

Rechter Peter Thompson van het Superior Court van Maricopa County oordeelde dat Lake niet kon bewijzen dat Maricopa County de handtekeningen op mail-in-stembiljetten niet had geverifieerd, zoals wettelijk vereist. Lake weigerde toe te geven nadat gouverneur Katie Hobbs (D) tot winnaar van hun race was uitgeroepen, waarbij ze de Republikeinse kandidaat met ongeveer 17.000 stemmen versloeg, en lanceerde meerdere juridische uitdagingen die al grotendeels waren afgewezen.

Het Hooggerechtshof van Arizona herleefde een uitdaging die Lake had aangegaan om stembiljetten in te sturen in Maricopa, het grootste graafschap van de staat dat goed is voor meer dan 60 procent van zijn kiezers.

De advocaten van Lake voerden vorige week tijdens een driedaags proces aan dat uit bewijs bleek dat controleurs op een lager niveau die discrepanties in de handtekeningen van kiezers ontdekten, deze aan hun superieuren noemden, maar werden genegeerd.

Lake moest bewijzen dat het handtekeningverificatieproces gebrekkig was en ervoor zorgde dat de uitkomst van de race veranderde, maar Thompson ontdekte dat de lat niet werd gehaald.

“Het bewijs dat de rechtbank heeft ontvangen, ondersteunt de resterende claim van de eiser niet”, zei hij in de beslissing.

Lake beweerde eerder dat defecte printers in Maricopa County ervoor zorgden dat sommige kiezers niet konden stemmen omdat hun stembiljetten onleesbaar waren op de tabulators. Ambtenaren van de provincie zeiden dat meer geavanceerde loketten op het verkiezingshoofdkwartier de stembiljetten in tabelvorm hadden die door de printers waren beïnvloed en dat iedereen die dat wilde, kon stemmen.

Het Arizona Court of Appeals oordeelde in februari dat Lake geen enkel bewijs had geleverd dat degenen van wie de stembiljetten niet leesbaar waren bij de peilingen, niet konden stemmen.

Het juridische team van Lake kreeg eerder deze maand een boete van $ 2.000 voor het afleggen van valse verklaringen over verkiezingsfraude in het district.

The Hill heeft contact opgenomen met de campagne van Lake voor commentaar.

The Associated Press heeft bijgedragen aan dit rapport.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *