CNN

Senator Tim Scott kondigde maandag aan dat hij zich kandidaat stelt voor de Republikeinse nominatie voor het presidentschap, waarbij hij voormalig president Donald Trump, de huidige koploper, uitdaagt.

De Republikein uit South Carolina legde zijn visie voor Amerika uiteen en haalde uit naar president Joe Biden voor de staat van het land.

Hoewel veel van zijn toespraak feitelijk was, volgt hier een controle op enkele misleidende beweringen die Scott tijdens zijn post deed.

Scott zei dat “het aandeel mannen in de werkende leeftijd dat ervoor kiest om te werken, een historisch dieptepunt heeft bereikt”.

Eerst de feiten: De aantal deelnemende mannen in de beroepsbevolking is de afgelopen 75 jaar over het algemeen afgenomen, maar herstelde zich onlangs van de dieptepunten in het pandemietijdperk in 2020. Volgens gegevens van het Bureau of Labor bedroeg de arbeidsparticipatie van mannen ouder dan 16 jaar 68,1% in april 2023 Statistieken, wat iets hoger is dan het laagste punt in 2020, toen het percentage 66,1% was.

De arbeidsparticipatiegraad “vertegenwoordigt het aantal mensen in de beroepsbevolking als percentage van de niet-institutionele burgerbevolking.” Met andere woorden, “de participatiegraad is het percentage van de bevolking dat werkt of actief op zoek is naar werk”, aldus het Bureau of Labor Statistics.

Als we in plaats daarvan kijken werkloosheidspercentage mannen, is bijna een laagterecord – wat betekent dat de werkgelegenheid hoog is: 3,6% van de mannen was werkloos in het eerste kwartaal van 2023, volgens het Bureau of Labor Statistics. In 2020 liep dat aantal flink op toen 12% van de mannen werkloos was. Het schommelde ook rond de 11% in de vierde kwartalen van 1982 en 2009.

Scott beweerde dat Biden “serveersters en monteurs de studieleningen van zescijferige advocaten en doktoren wil laten betalen”, blijkbaar verwijzend naar het door de president voorgestelde schuldverlichtingsplan voor studentenleningen dat vastzit in de rechtbanken.

Eerst de feiten: Het is mogelijk dat leners die later arts en advocaat worden, een deel van hun studieleningen kwijtgescholden zullen krijgen onder het plan van Biden, maar Analyse van augustus 2022 plan ontdekte dat ongeveer 75% van de voordelen van het steunplan zou gaan naar huishoudens die jaarlijks $ 88.000 of minder verdienen.

Biden stelde een plan voor om tot $ 20.000 aan studieleningen kwijt te schelden aan degenen die in aanmerking kwamen voor Pell-beurzen, een soort federale financiële steun voor niet-gegradueerde studenten met “uitzonderlijke financiële behoeften”, en om tot $ 10.000 aan studieleningen kwijt te schelden aan degenen die ontving dergelijke subsidies niet. . Om in aanmerking te komen, moeten alleenstaande leners minder dan $ 125.000 verdienen en moeten gehuwde stellen of gezinshoofden in het belastingjaar 2020 of 2021 minder dan $ 250.000 verdienen.

Het reddingsplan zou de Amerikanen natuurlijk maar liefst 519 miljard dollar kosten over een periode van 10 jaar. volgens de bijgewerkte analyse van het budgetmodel van Penn Wharton.

Het programma van Biden wordt gehinderd door administratieve uitdagingen en de Republikeinen in het Congres werken eraan om het te stoppen.

Scott, terwijl hij de noodzaak besprak om de Amerikaanse grenzen te beveiligen, zei: “Als je je achterdeur niet onder controle hebt, is het niet jouw huis. En als onze zuidgrens onveilig en onbeveiligd is, dan is het niet ons land. Honderden mensen op onze lijst met terroristen steken onze grenzen over.”

Eerst de feiten: Scott heeft gelijk dat de Amerikaanse douane en grensbewaking honderden mensen tegenkwam die in het fiscale jaar 2022 probeerden de Verenigde Staten binnen te komen en die in de dataset voor terrorismescreening staan, maar de meeste van die ontmoetingen vonden plaats aan de landgrenshavens van binnenkomst aan de noordgrens van de Verenigde Staten. Staten. Staten, niet de zuidelijke grens, zoals Scott suggereerde toen hij zei dat het “onveilig en onveilig” was.

In het fiscale jaar 2022 hadden grensbeambten 380 ontmoetingen met personen die op de wachtlijst stonden en die probeerden de havens van binnenkomst te passeren – waarvan 313 aan de noordgrens bij een haven van binnenkomst en 67 aan de zuidwestelijke grens bij een haven van binnenkomst. haven van binnenkomst. volgens USCBP-gegevens. De grenspatrouille had volgens de gegevens ook 98 ontmoetingen met niet-Amerikaanse burgers aan de zuidwestelijke grens tussen de havens van binnenkomst die op de wachtlijst stonden. Het totaal aantal vergaderingen is fors gestegen ten opzichte van vorig boekjaar.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *