Is er een manier voor senator Tim Scott (R-C.) om de Republikeinse nominatie te winnen?

Veel van zijn collega’s in de Senaat, waaronder Minority Whip John Thune (RS.D.), denken van wel.

Scott, die eerder aankondigde dat dit zijn laatste termijn in de Senaat zou zijn, maakte maandag bekend dat hij meedoet aan de race voor het presidentschap.

Hij zal de eerste Republikeinse senator zijn die aan de race deelneemt en als zodanig toegang heeft tot een forse oorlogskas die al meer dan $ 20 miljoen bevat.

Scott is een politieke overlever die altijd als de underdog aan zware races meedoet, maar er altijd uitziet alsof hij de betere man is.

Als er een echte anti-Donald Trump in het veld is, is het Scott.

Waar Trump onbezonnen is, wordt Scott afgemeten. Waar Trump rijk is, groeide Scott arm op. Waar Trump een flair heeft voor het dramatische, is Scott nuchter. Trump is drie keer getrouwd, terwijl Scott vrijgezel is. Terwijl Trump van vurige retoriek houdt, zijn de woorden van Scott medicijnen voor de bittere ziel van Amerika.

Voordat Scott het tegen Trump kan opnemen, moet hij de voorverkiezingen van Trump winnen.

Dat vereist het verslaan van Nikki Haley, de voormalige gouverneur van South Carolina die Scott in de eerste plaats voor de Senaat heeft genomineerd. Over onhandig zijn gesproken. Soms lijkt het alsof Haley auditie doet om de running mate van Trump te worden. Ze viel de gouverneur van Florida, Ron DeSantis, aan die naar verwachting deze week ook een bod op het Witte Huis zal aankondigen.

Hij moet ook de voormalige gouverneur van Arkansas, Asa Hutchinson, en mogelijk de voormalige gouverneur van New Jersey, Chris Christie, verslaan, die het allebei bijzonder leuk lijken om Trump aan te vallen.

De speciale saus van Scott verzet zich niet tegen Trump. Hij zal de aanvallen verlaten om honden zoals Christie aan te vallen, die graag zullen bellen of hij meedoet aan de race of niet. Scott hoeft niet met de voormalige president de modderpoel in te gaan. Dat is toch niet zijn stijl. Laat het beledigen over aan de jongens die het beste zijn in beledigen. Jongens zoals Christie.

In veel opzichten is Tim Scott een conventionele conservatief. Hij is pro-life, pro-religie, tegen belastingen en regelgeving. Hij is een verdediger van kleine bedrijven en promoot zijn eigen merk van populisme tegen de regering. En het ondersteunt een sterk leger en een stevige Amerikaanse hand in de internationale orde.

In tegenstelling tot de andere zwarte Republikeinen die zich bij de laatste twee verkiezingen kandidaat stelden voor het presidentschap, zakenman Herman Cain en arts Ben Carson, heeft Scott een rijke staat van dienst op het gebied van wetgeving en politiek. Hij weet hoe hij coalities moet bouwen. Hij weet hoe hij een complex fiscaal beleid moet leiden.

En hij weet hoe hij zware politieke races moet winnen. Je kunt de afstammelingen van de families Campbell en Thurmond in South Carolina niet verslaan zonder te weten hoe je een verkiezing moet winnen.

Conservatieven zijn bereid en bereid om een ​​zwarte man in het Witte Huis te kiezen. Het moet gewoon iemand zijn die hun waarden en hun visie op een joods-christelijke vrijemarktrepubliek deelt.

Scott is niet perfect. Hij heeft door de jaren heen een paar vijanden gemaakt. Hard rechts gelooft hem niet noodzakelijkerwijs. Zijn aanval op Ryan Bounds, de kandidaat van president Trump voor het Ninth Circuit Court of Appeals uit Oregon, was oneerlijk en betreurenswaardig.

Op dit moment gaat bijna iedereen ervan uit dat een van de twee beste kandidaten, Donald Trump of Ron DeSantis, de nominatie zal winnen. Maar wat zou er gebeuren als de twee elkaar zo veel schade berokkenen met aanvallen en beschuldigingen dat de kiezers elders vrede en kalmte zoeken?

Tim Scott wedt dat hij dat alternatief zou kunnen zijn. Het is niet zo’n grote kans als je zou denken.

Feehery is partner bij EFB Advocacy en blogt op thefeeherytheory.com. Hij diende als woordvoerder van voormalig House Speaker Dennis Hastert (R-Illion), als communicatiedirecteur voor voormalig House Majority Representative Tom DeLay (R-Texas), en als speechwriter voor voormalig House Minority Leader Bob Michel (R-Illion).

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *