Een groep Chinese burgers klaagt de staat Florida aan vanwege een nieuwe wet die hen verbiedt onroerend goed te kopen in delen van de staat.

De rechtszaakdinsdag ingediend bij de Amerikaanse districtsrechtbank voor het noordelijke district van Florida, beweert dat de staatswet “hen en hun gemeenschappen stigmatiseert en een wolk van achterdocht werpt over iedereen van Chinese afkomst die onroerend goed in Florida wil kopen”.

De eigendomsrechtdie op 1 juli ingaat, beperkt het mensen uit een “buitenlands land van zorg” – gedefinieerd als China, Rusland, Iran, Korea, Cuba, Venezuela en Syrië – om land en huizen in Florida te kopen.

De wet verbiedt burgers van deze landen eigendommen te bezitten binnen een straal van 10 mijl van militaire installaties. Degenen die al eigendom bezitten, zoals beperkt door de nieuwe wet, moeten zich registreren bij de staat of boetes krijgen.

Vier eisers in de nieuwe rechtszaak beweren dat de wet ongrondwettelijk is en deze schendt Eerlijke Woningwet.

De ACLU stelt dat de wet “ook een onnodige last van verdenking zal werpen op iedereen die onroerend goed wil kopen wiens naam enigszins Aziatisch, Russisch, Iraans, Cubaans, Venezolaans of Syrisch klinkt” en dat “er geen bewijs is van schade aan de nationale veiligheid voortkomend uit Chinees eigendom in Florida.”, zo staat in het persbericht.

De gouverneur van Florida, Ron DeSantis (R), die naar verwachting woensdag zijn presidentiële campagne zal lanceren, ondertekende eerder deze maand het wetsvoorstel. ruzie maken de verhuizing was om “de kwaadaardige invloed van de Chinese Communistische Partij in de staat Florida tegen te gaan”.

Florida’s commissaris van landbouw, de waarnemend secretaris van economische kansen en de voorzitter van de Florida Real Estate Commission worden genoemd als beklaagden.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *