Toonaangevende conservatieven van het Huis hebben spreker Kevin McCarthy gewaarschuwd om niet toe te geven aan het Witte Huis in gesprekken over schuldenbeperking, een teken van de uitdagingen waarmee hij wordt geconfronteerd bij het winnen van de steun van zijn rechterflank voor elke deal die hij sluit met president Joe Biden.

Leden van het extreemrechtse House Freedom Caucus eisten dat McCarthy stopt met onderhandelen met Biden en in plaats daarvan de Senaat ertoe aanzet om de GOP-wet die vorige maand door het Huis is aangenomen, goed te keuren.

Verschillende leden vertelden CNN dat McCarthy geen deal zou moeten accepteren die hun voorstel ongedaan maakt. En ze waarschuwden McCarthy tegen de invoering van een wetsvoorstel dat de meerderheid van de Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden zou kunnen verliezen en de steun van de meeste Democraten zou winnen.

“Die kant daar is degene die niets heeft aangenomen”, zei Rep. Scott Perry, voorzitter van de House Freedom Caucus, over de Senaat. “En je blijft ons vragen wat we bereid zijn te accepteren. Wat we bereid zijn te accepteren, is wat we vorige maand hebben gehaald. Daarom zijn we geslaagd. Ze hebben niets gehaald, maar je blijft ons vragen wat we willen doen. , wat we gaan doen. Wat we gaan doen is wat we hebben meegemaakt.”

Perry voegde eraan toe: “Wat ons niet goed bevalt, is dat ze gewoon klagen over wat we hebben meegemaakt, dat we niets op tafel hebben gebracht, en dan eisen dat we minder nemen als ze niets hebben aangeboden. Ze hebben niets aangeboden om dit op te lossen.”

Virginia Rep. Bob Good, een ander lid van de House Freedom Caucus, zei dat de Senaat de House Bill zou moeten goedkeuren.

“De voorzitter heeft de verantwoordelijkheid om namens de meerderheid in het Huis van Afgevaardigden te spreken, en dat doet hij ook. Ik denk dat hij weet wat de meerderheid in zijn conferentie is, namelijk dat we een verhoging van het schuldenplafond met 217 stemmen zouden kunnen krijgen. met de hervormingen en bezuinigingen die we hebben doorgevoerd. En ons standpunt is niet veranderd dat de Senaat het wetsvoorstel moet goedkeuren’, zei Good.

Afgevaardigde Byron Donalds, een ander lid van het conservatieve blok, zei tegen CNN “ja” dat het problematisch zou zijn als een meerderheid van de Republikeinen van het Huis tegen de wet op de schuldlimiet zou zijn en McCarthy op de Democraten moest vertrouwen.

“Als de meerderheid van de meerderheid niet gelukkig is, zou Nancy Pelosi het dan ooit doen? Nee,” zei hij.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *