TikTok klaagde maandag de procureur-generaal van Montana aan wegens een nieuwe wet die de app vanaf volgend jaar over de hele staat zou verbieden, met het argument dat het ongrondwettelijk is.

Vorige week ondertekende de gouverneur van Montana, Greg Gianforte (R), de eerste wet van het land, die TikTok verbiedt om in de staat te werken en app-winkels vanaf 1 januari 2024 niet meer beschikbaar maakt om te downloaden.

IN Klacht van 62 pagina’s TikTok, ingediend bij de federale districtsrechtbank in Montana, zei dat de wet de rechten van het bedrijf op het eerste amendement schendt, de federale autoriteiten binnendringt en het bedrijf onwettig uitkiest.

“Via TikTok oefent eiser zijn grondwettelijk beschermde redactionele oordeel uit over het al dan niet hosten, verspreiden en promoten van spraak van derden die door anderen is gemaakt, en deelt hij ook zijn eigen inhoud met gebruikers in Montana over verschillende kwesties en actuele gebeurtenissen,” de klachtenstaten. .

“Het verbod van TikTok heeft echter invloed op de eerdere beperking van de spraak van de eisers en andere TikTok-gebruikers, waardoor het spraakforum ongrondwettelijk wordt gesloten voor alle sprekers in de app en die sprekers worden uitgekozen voor een negatieve behandeling op basis van de op inhoud gebaseerde grondgedachte dat TikTok-video’s schadelijk zijn voor minderjarigen. ,” vervolgde het. .

Het wetsvoorstel noemt het moederbedrijf van TikTok, ByteDance, en heeft zorgen geuit over het vermogen van de Chinese overheid om toegang te krijgen tot gegevens, aangezien ByteDance in het land is gevestigd.

De rechtszaak noemt die argumenten “niets meer dan ongefundeerde speculatie”, waarbij het bedrijf al lang volhoudt dat het onafhankelijk is van de Chinese overheid en niet onderworpen is aan gegevensverzoeken.

Maar het wetsvoorstel droeg bij aan de bezorgdheid over de nationale veiligheid die door wetgevers aan beide kanten van het gangpad over TikTok werd geuit. Een aantal staten heeft de app verbannen van overheidsapparaten, maar Montana is de eerste staat die wetgeving goedkeurt die het platform volledig over de gehele staat verbiedt.

De rechtszaak van TikTok beweert verder dat de federale wet de wetgeving van Montana overtroeft.

“Het verbod van TikTok is gebaseerd op de vermeende bezorgdheid van de staat over de veiligheid van Amerikaanse gebruikersgegevens tegenover de Chinese overheid”, stelt de rechtszaak. “Maar buitenlandse zaken en nationale veiligheid zijn zaken waarover de Amerikaanse grondwet exclusieve jurisdictie geeft aan de federale overheid, niet aan de staten. Het Congres creëerde inderdaad een apart federaal regelgevingsproces om de vermeende bezorgdheid over de nationale veiligheid die aanleiding gaf tot deze wetgeving aan te pakken.

Emily Flower, een woordvoerster van Montana procureur-generaal Austin Knudsen (rechts), zei dat ze juridische uitdagingen verwachten en dat de staat bereid is de wet te verdedigen.

“De Chinese Communistische Partij gebruikt TikTok als een hulpmiddel om Amerikanen te bespioneren door persoonlijke informatie, toetsaanslagen en zelfs locaties van haar gebruikers te verzamelen – en bij uitbreiding kunnen mensen zonder TikTok die verbonden zijn met gebruikers informatie over zichzelf delen zonder het te weten het.” , zei Flower in een verklaring.

Dit verhaal is bijgewerkt om 17:14 uur

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *