Bernice King – advocaat, minister en jongste kind van burgerrechtenrevolutionair Martin Luther King Jr. – bekritiseerde maandag opmerkingen van senator Ted Cruz (R-Texas) over het reisadvies van de NAACP voor Florida, waarin wordt beweerd dat de staat “vijandig staat tegenover zwarte mensen”. Amerikanen.”

Cruz belde adviserend “bizar” en “grof oneerlijk”.

“In de jaren vijftig en zestig heeft de NAACP ongelooflijk veel goeds gedaan door de burgerrechtenbeweging te helpen leiden”, tweette de Texaanse senator. ‘Vandaag zou dr. King zich schamen voor hoe ver ze zijn afgedwaald.’

Maar de koning snel beantwoord met een foto van haar vader en zei: “Waar mijn vader zich grote zorgen over zou maken, is de schadelijke, discriminerende wetgeving in Florida.”

Regering van Florida, Ron DeSantis (R), die naar verwachting deze week zijn presidentiële campagne voor 2024 zal aankondigen, wordt geconfronteerd met groeiende tegenstand van een groot aantal organisaties voor het ondertekenen van een wet die volgens velen discriminerend, anti-zwart en anti-LGBTQ is.

Behalve dat hij een van de leidende stemmen was tegen de kritische rassentheorie, ondertekende DeSantis de Stop WOKE Act, die de manier beperkt waarop scholen en werkplekken ras, geslacht en seksuele identiteit kunnen aanpakken; verbood de uitvoering van het proefprogramma voor Afro-Amerikaanse studies voor geavanceerde plaatsing op scholen; en verbood hogescholen en universiteiten publieke middelen uit te geven aan diversiteits-, rechtvaardigheids- en inclusieprogramma’s.

Hoewel veel conservatieven de regering-DeSantis verwelkomden, De NAACP zei de staat “devalueert en marginaliseert de bijdragen en uitdagingen waarmee Afro-Amerikanen en andere gekleurde gemeenschappen worden geconfronteerd.”

NAACP President en CEO Derrick Johnson verdedigde het advies maandag.

“We zijn met eigen ogen getuige hoe hij regeert, en hij regeert, een kleine vocale minderheid van de gemeenschap, in plaats van de meerderheidsbelangen van Florida,” zei Johnson. “Hij is ook niet bezig met de toekomst van Florida, dat er niet uit zal zien als de kleine minderheid waarmee hij nu praat.”

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *