Het Witte Huis dreigde maandag een veto uit te spreken over een wetsvoorstel van de Republikeinen van het Huis dat het kwijtscheldingsprogramma voor studentenleningen van de regering Biden zou blokkeren.

In een beleidsverklaring van de administratie uitte het Witte Huis zijn bezorgdheid over de resolutie van het Huis om het kwijtscheldingsplan voor studieleningen niet goed te keuren, dat tot $ 20.000 aan verlichting biedt aan miljoenen in aanmerking komende leners van studieleningen.

“Deze resolutie is een ongekende poging om ons historisch economisch herstel te ondermijnen en zou meer dan 40 miljoen hardwerkende Amerikanen de broodnodige kwijtschelding van de studentenschuld ontnemen”, zei de regering in een verklaring, eraan toevoegend dat president Biden een veto zou uitspreken over de maatregel als deze bereikte zijn bureau.

Het Witte Huis waarschuwde verder dat het stopzetten van het verlichtingsprogramma voor studentenleningen de Amerikanen uit de middenklasse onevenredig zou schaden, en merkte op dat naar verwachting ongeveer 90 procent van de kwijtschelding van studentenschulden zal gaan naar personen die minder dan $ 75.000 per jaar verdienen.

“Amerikanen zouden wat meer bewegingsruimte moeten hebben nu ze herstellen van de economische ontberingen die samenhangen met de COVID-19-pandemie”, aldus het Witte Huis.

Het Huis van Afgevaardigden zal naar verwachting deze week over de resolutie stemmen en deze zal naar verwachting met Republikeinse stemmen worden aangenomen. Hij staat voor een veel minder zeker lot in de democratisch gecontroleerde senaat.

De resolutie van het Huis is de nieuwste bedreiging voor Biden’s programma voor het vergeven van studieleningen, wat een kenmerkende beleidsbeslissing was die een belangrijke campagnebelofte waarmaakte. Het Hooggerechtshof zal naar verwachting in de komende maanden uitspraak doen over de legaliteit van het programma nadat de Republikeinse procureurs-generaal een rechtszaak hebben aangespannen.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *