Facebook-moederbedrijf Meta kreeg maandag een recordboete van $ 1,3 miljard opgelegd door de Europese Unie, waardoor de socialemediagigant moest stoppen met het overdragen van gebruikersgegevens naar de Verenigde Staten.

Het Europees Comité voor gegevensbescherming (EDPB) heeft vastgesteld dat Meta een “zeer ernstige” overtreding heeft begaan met betrekking tot overdrachten “die systematisch, repetitief en continu zijn”, zei EDPB-voorzitter Andrea Jelinek in een verklaring aankondigen Akkoord.

“Facebook heeft miljoenen gebruikers in Europa, dus de hoeveelheid overgedragen persoonsgegevens is enorm. “De ongekende boete is een sterk signaal aan organisaties dat ernstige overtredingen verstrekkende gevolgen hebben”, aldus Jelinek.

De boete van $ 1,2 miljard die de Irish Data Protection Authority aan Meta Platform Ireland Unlimited heeft opgelegd na het Facebook-onderzoek is de grootste Algemene Verordening Gegevensbescherming goed ooit, volgens de EDPB.

“Deze beslissing is verkeerd, ongerechtvaardigd en schept een gevaarlijk precedent voor de talloze andere bedrijven die gegevens uitwisselen tussen de EU en de VS”, zegt Nick Clegg, Meta’s president of global affairs and affairs, en chief legal officer Jennifer Newstead. stelling.

Meta zei dat er geen onmiddellijke verstoring is van haar diensten in Europa en zei dat het van plan is in beroep te gaan tegen de uitspraak en boete.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *