De Amerikaanse aandelenmarkt viel maandagochtend erna nep foto explosie in de buurt van het Pentagon is viraal gegaan.

De afbeelding is blijkbaar gemaakt met behulp van kunstmatige intelligentie en is getweet door een geverifieerd account dat lijkt op Bloomberg News, genaamd Bloomberg Feed. De kop luidde: “Grote explosie nabij het Pentagon-complex in Washington, DC – Eerste rapport.”

Het ministerie van Defensie bevestigde voor Forbes dat het beeld “desinformatie” is.

Arlington Fire en EMS legden ook het beeld bloot, geklets waren “op de hoogte van berichten op sociale media die online circuleren over een explosie nabij het Pentagon. Er is GEEN explosie of incident in of nabij het Pentagon-reservaat en er is geen onmiddellijke dreiging of gevaar voor het publiek.

Kort nadat het nu verwijderde AI-beeld viraal ging, vertoonde de markt een korte daling, met de Dow Jones Industrial Average met ongeveer 80 punten en de S&P 500 met 0,26 procent, volgens CNN En Politiek. De marktverstoring was kort en duurde slechts enkele minuten.

Het incident leidde verder tot discussies over kunstmatige intelligentie en de nieuwe verificatieregels van Twitter, ingebracht door Twitter-CEO Elon Musk. Het sociale-mediaplatform heeft onlangs een nieuw betalings-voor-verificatiesysteem gelanceerd dat volgens sommigen twijfels oproept over de geloofwaardigheid.

“Het ondermijnt het primaire doel van het platform als gebruikers, vooral mensen zoals journalisten, moeite hebben om erachter te komen wie een legitieme bron is”, vertelde Karen North, een klinische professor aan de Annenberg School for Communication and Journalism van de University of Southern California, eerder aan The Heuvel.

Twitter-gebruikers kunnen nu verificatie kopen voor $ 8 per maand voor individuele gebruikers.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *