Halfgeleiderbedrijf Applied Materials gaat tot 4 miljard dollar investeren in nieuw onderzoek en een nieuwe chipproductiefaciliteit in Californië, zo maakte het Witte Huis maandag bekend.

Applied Materials zal een EPIC-ontwikkelingscentrum oprichten met als doel de volgende generatie gereedschappen voor de productie van halfgeleiders te ontwerpen, inclusief samenwerking met toonaangevende chipfabrikanten die de gereedschappen uiteindelijk in hun fabrieken zullen gebruiken, aldus senior managementfunctionarissen.

Vice-president Harris zal op maandag een bezoek brengen aan Applied Materials in Sunnyvale, Californië, voor de aankondiging en opmerkingen. Hij zal ook leidinggevenden ontmoeten van grote halfgeleiderproductie-, ontwerp- en toeleveringsbedrijven en plannen om hen aan te moedigen om in Amerika te investeren, aldus functionarissen.

Ambtenaren zeiden dat de implementatie van de CHIPS and Science Act, die president Biden in augustus in wet heeft ondertekend, dergelijke investeringen heeft gestimuleerd en de particuliere sector heeft versneld.

Verstoringen in de toeleveringsketen tijdens de COVID-19-pandemie hebben de halfgeleiderindustrie en haar kwetsbaarheid in de schijnwerpers gezet. De president heeft zich sindsdien gefocust op halfgeleiders en Amerikaanse productie, met name op het niet afhankelijk zijn van China en het handhaven van felle concurrentie met China.

Sinds het begin van de Biden-regering hebben particuliere bedrijven volgens functionarissen $ 470 miljard aan investeringen in Amerikaanse productie en schone energie aangekondigd, waaronder meer dan $ 200 miljard aan halfgeleiderproductie.

Andere investeringen zijn onder meer IBM, dat een investering van $ 20 miljard in New York aankondigde voor het ontwerp en de productie van halfgeleiders; Intel, dat een investering van $20 miljard in halfgeleiderfaciliteiten in Ohio aankondigde; en Micron, dat onder meer een investering van $ 20 miljard in New York aankondigde voor een megafabriek.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *