De regering-Biden drong er bij het Congres op aan het goed te keuren HALT Fentanylwetgeïntroduceerd door GOP-vertegenwoordigers Morgan Griffith (Va.) en Bob Latta (Ohio), die zeggen dat het “cruciaal” is voor het bestrijden van de aanvoer van fentanyl-gerelateerde stoffen die de VS binnenkomen

Het wetsontwerp zou alle stoffen die verband houden met fentanyl permanent op een lijst zetten Bijlage I van de Wet bestrijdingsmiddelen. Fentanyl-gerelateerde stoffen zijn sinds 2018 voorlopig opgenomen in lijst I en deze aanwijzing vervalt in eind 2024.

Die verandering is al lang een doel van de regering-Biden. In september 2021 vaardigde het Witte Huis een aanbeveling Congres om de stoffen permanent toe te voegen aan schema I, zoals vermeld in een verklaring die maandag is vrijgegeven.

“De regering dringt er bij het Congres op aan om al deze kritieke maatregelen goed te keuren om de openbare veiligheid te verbeteren en levens te redden”, aldus de beleidsverklaring van de regering.

De House Energy and Commerce Committee waarschuwde dat als de planningsopdracht zou aflopen, fentanyl-gerelateerde stoffen effectief zouden worden straat legaal en de autoriteiten zouden de mogelijkheid verliezen om deze drugs in beslag te nemen.

Fentanyl is een synthetische opioïde 50 tot 100 keer sterker dan morfine. Als straatdrug wordt het vaak gemengd met andere stoffen zoals heroïne en cocaïne, waarbij veel gebruikers niet weten dat ze fentanyl binnenkrijgen.

Gegevens die eerder deze maand door de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) zijn vrijgegeven, toonden aan dat het aantal sterfgevallen door een overdosis fentanyl tussen 2016 en 2021 is gestegen van 5,7 per 100.000 van de standaardpopulatie tot 21,6 per 100.000.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *