Senator Bill Cassidy (R-La.) zei zondag dat hij niet gelooft dat voormalig president Trump nog een algemene verkiezing kan winnen terwijl hij campagne voert voor de 2024 GOP-nominatie.

CNN’s “State of the Union”-presentator Jake Tapper wees op opmerkingen van de gouverneur van Florida, Ron DeSantis, die naar verwachting later deze week zijn eigen bod voor 2024 zal aankondigen, dat alleen hij, Trump en president Biden “geloofwaardige” kandidaten zijn – maar dat alleen hij en Biden maken kans om gekozen te worden in de komende race.

“Ik denk niet dat Trump de algemene verkiezingen kan winnen”, zei Cassidy. Hij voegde eraan toe dat de opmerkingen van de gouverneur van Florida “een goede manier voor hem waren om mensen zoals Tim Scott, die een behoorlijk belangrijke kandidaat is, van zich af te schudden”, verwijzend naar senator Tim Scott (R-C.), die vorige week officieel zijn bod voor 2024 aankondigde.

“Dus je moet dit gewoon beschouwen als een concurrent die anderen probeert te besmeuren”, zei Cassidy over de opmerkingen van DeSantis. Maar de senator benadrukte toen dat tijdens de tussentijdse verkiezingen van 2022 veel van de kandidaten die Trump steunde voor de Amerikaanse Senaat de race verloren.

“Ik denk dat de opvallende goedkeuring van die kandidaten door de president die kandidaten eigenlijk heeft geschaad, althans bij de algemene verkiezingen”, zei Cassidy. “Dus als het verleden een proloog is, betekent dit dat president Trump het moeilijk zal krijgen in die swing states, wat betekent dat hij de algemene verkiezingen niet kan winnen.”

Trump was andere Republikeinen ver voor in de hypothetische GOP-voorverkiezingen, met DeSantis als de belangrijkste potentiële tegenstander. Maar Trump leidt DeSantis nog steeds met dubbele cijfers in nationale peilingen. Nu Scott nog steeds aan het rennen is en DeSantis naar verwachting binnenkort aan de race zal deelnemen, worden de GOP-voorverkiezingen steeds strakker.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *