Washington
CNN

Een wetsvoorstel dat recreatieve marihuana in Minnesota zou legaliseren, is onderweg naar de democratische gouverneur Tim Walz’ handtekening nadat de senaat het wetsvoorstel na weken van debat zijn definitieve stempel van goedkeuring had gegeven.

De senaat van Minnesota stemde zaterdagochtend vroeg met 34-32 nadat de maatregel vorige week het staatshuis met weinig tweeledige steun had goedgekeurd. De Democratic-Farmer-Labour Party, zoals de staatsdemocratische eenheid wordt genoemd, controleert beide wetgevende kamers.

Walz zei dat hij van plan is de rekening te ondertekenen die Minnesota zou maken 23e land voor legalisatie van volwassen cannabis en de derde staat in het Midwesten die dit doet. CNN heeft contact opgenomen met het kantoor van Walz voor commentaar.

Volgens de maatregel mogen inwoners van Minnesota van 21 jaar en ouder tot twee ons marihuanabloem in het openbaar en twee pond thuis bezitten vanaf 1 augustus. Het wetsvoorstel zou mensen met marihuana-veroordelingen ook de kans geven om hun gegevens op te schonen door automatisch lagere veroordelingen te schrappen en een beoordelingscommissie op te richten om te bepalen of ze in aanmerking komen voor overtredingen van hoger niveau.

De maatregel zou ook het Office of Cannabis Management oprichten om toezicht te houden op de regulering en verkoop van cannabisproducten in de staat.

“In de afgelopen drie jaar hebben DFLers in de wetgevende macht gewerkt en geluisterd om een ​​cannabislegalisatiemodel op te bouwen dat specifiek is voor Minnesota”, zei de Democratische staatsvertegenwoordiger Zack Stephenson, de sponsor van het wetsvoorstel, in een persbericht voordat het definitief werd goedgekeurd.

“Dit wetsvoorstel creëert een veilige, goed gereguleerde legale marktplaats en bevat best practices voor consumentenbescherming, gezondheid en openbare veiligheid. Het geeft ook prioriteit aan een sterk verwijderingsprogramma, zodat mensen die onevenredig zwaar zijn getroffen door onze huidige cannabiswetten, door kunnen gaan met hun leven. Het is tijd voor legalisatie en ik ben er trots op om dit wetsvoorstel verder uit te voeren”, voegde hij eraan toe.

Terwijl Stephenson zei dat de inspanningen op het gebied van regelgeving en schrapping zullen beginnen wanneer de wet van kracht wordt, hij benadrukte hij op Twitter dat veranderingen niet van de ene op de andere dag zouden plaatsvinden. Hij verwacht nog 18 maanden geen vergunninghoudende apotheken en merkte op dat het vrijgeven van de “tienduizenden” eerdere cannabisveroordelingen jaren zou kunnen duren.

Het wetsvoorstel ging door vele hindernissen voordat het beide huizen van de wetgevende macht van de staat passeerde. Sinds de invoering in januari is het wetsvoorstel door meer dan een dozijn commissies beoordeeld voordat het de Tweede Kamer bereikte.

Hoewel het eerder deze week 73-57 het Huis passeerde, en CNN-partner WCCO meldde dat vijf Republikeinen stemden voor wetsvoorstel, waren de Republikeinse wetgevers van de staat er grotendeels tegen.

“Terwijl veel inwoners van Minnesota steeds meer voorstander zijn van de legalisering van cannabis, is dit wetsvoorstel nog niet klaar. Het zal onze wegen onveiliger maken, de lokale besluitvorming voor onze gemeenschappen beperken, de gezondheid van onze kinderen in gevaar brengen en de regering aanzwellen met meer dan 100 nieuwe bureaucraten om ingewikkelde vergunningsvoorschriften af ​​te dwingen”, zei Republikeinse senator Jordan Rasmusson, die op de conferentiecommissie voor het wetsvoorstel, zei CNN in een verklaring. “Het is gewoon verkeerd van de Democraten om door te gaan met wetgeving waarvan ze weten dat die in de zeer nabije toekomst moet worden aangepast.”

De marihuanawet is het nieuwste progressieve beleid dat de door de DFL geleide wetgevende macht heeft weten te passeren tijdens deze sessie, die maandag eindigt

Tijdens deze zitting ondertekende Walz een wet die binnenkort het stemrecht zal herstellen voor duizenden veroordeelde misdadigers. Hij ondertekende ook een maatregel die abortusrechten codificeerde in de staatswet en ondertekende onlangs een pakket rekeningen die zogenaamde conversietherapie in de staat verbieden en Minnesota tot een veilige haven maken voor mensen die toegang hebben tot abortus en genderbevestigende zorg buiten de staat.

Op vrijdag en Walz ondertekende de nieuwe wet met ingrijpende nieuwe wapenveiligheidsbeperkingen, waaronder een “rode vlag”-bepaling die rechtbanken in staat zal stellen vuurwapens tijdelijk in beslag te nemen van een persoon die wordt beschouwd als een gevaar voor zichzelf of anderen.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *