De gematigde Republikeinse vertegenwoordiger Brian Fitzpatrick (Pa.) zei zondag dat hij “speelruimte” ziet in de voorgestelde deadline van 1 juni om het schuldenplafond te verhogen en wanbetalingen te voorkomen.

“De datum van 1 juni was waarschijnlijk, volgens de secretaris [Janet] Yellen, de vroegst mogelijke datum’, zei Fitzpatrick, die medevoorzitter is van de tweeledige Problem Solvers Caucus, op CBS’ ‘Face the Nation’.

“Een technische storing zou betekenen dat we niet genoeg geld hebben om de rente op onze schuld te betalen”, voegde hij eraan toe. “Daar hebben we genoeg geld voor. De belastinginkomsten van de staat zullen rond de tweede week van juni binnenkomen, dus ik denk dat we dat goed vinden.

“We zullen tijd hebben, en ik denk echt dat we de president en de president, die beiden de ernst van deze situatie begrijpen, de vrijheid en flexibiliteit moeten geven om dit aan te pakken”, zei Fitzpatrick.

Minister van Financiën Janet Yellen heeft wetgevers herhaaldelijk gewaarschuwd dat de VS al op 1 juni in gebreke zou kunnen blijven.

Nog geen twee weken voor de zogenaamde x-date liepen vrijdag de onderhandelingen tussen president Biden en de Republikeinen vast, maar werden daarna snel hervat. Spreker Kevin McCarthy (R-Calif.) Beschuldigde het Witte Huis ervan “achteruit te gaan”, terwijl Biden er bij de Republikeinen op aandrong “weg te gaan van hun extreme posities”.

De twee zullen elkaar zondag telefonisch spreken, wanneer Biden terugkeert van de Group of Seven (G-7)-top in Japan.

Fitzpatrick merkte op dat hoewel wetgevers zouden moeten “aannemen” dat de standaarddeadline 1 juni is, hij eraan toevoegde: “Ik denk dat de wiskunde ons vertelt dat er een beetje bewegingsruimte is.”

“Het is ongelooflijk tijdgevoelig,” zei Fitzpatrick. “Er is geen twijfel over mogelijk. De gesprekken kunnen niet snel genoeg komen.”

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *