Rep. George Santos (RN.Y.) noemde zichzelf als zijn campagnepenningmeester na een aanklacht tegen hem eerder deze maand, zo blijkt uit de indiening.

De campagne is vernieuwd dwang vrijdag naar de Federal Election Commission (FEC) om Santos zelf als penningmeester te benoemen. Santos wordt geconfronteerd met 13 federale aanklachten, waaronder zeven aanklachten wegens bankfraude, drie aanklachten wegens witwassen, één aanklacht wegens diefstal van openbare middelen en twee aanklachten wegens het afleggen van wezenlijk valse verklaringen aan het Huis van Afgevaardigden.

De beschuldigingen volgen op maanden van controverse rond de omstreden eerstejaars congreslid, die tijdens zijn campagne voor zijn zetel in 2022 een reeks valse verklaringen bleek te hebben afgelegd over zijn persoonlijke, professionele en educatieve achtergrond.

Santos kondigde vorige maand zijn herverkiezingsbod voor 2024 aan, ondanks de kritiek die hij kreeg.

De meeste aanklachten waarmee Santos wordt geconfronteerd, komen voort uit beschuldigingen dat hij een persoon opdracht had gegeven potentiële donateurs te vertellen dat hun donaties zouden worden gebruikt om televisiereclame te kopen, maar dat het geld naar verluidt werd gebruikt voor persoonlijke uitgaven, zoals het kopen van merkkleding en het afbetalen van Santos ‘schulden.

Een man genaamd Andrew Olson was tot de update van vrijdag de penningmeester van de campagne. Olson werd in februari aangesteld nadat de vorige penningmeester van Santos, Nancy Marks, een maand eerder was afgetreden.

Een bijgewerkte aanvraag in januari vermeldde oorspronkelijk Thomas Datwyler als de volgende penningmeester, maar de advocaat van Datwyler vertelde de FEC dat hij de functie niet heeft aanvaard. Dit was voor de commissie aanleiding om Santos te waarschuwen dat zijn campagne- en politieke commissies zonder penningmeester geen geld zouden kunnen accepteren of uitgeven.

The Hill heeft contact opgenomen met het kantoor van Olson en Santos voor commentaar.

Santos pleitte niet schuldig aan de beschuldigingen tegen hem en werd vrijgelaten op borgtocht van $ 500.000. Hij beloofde te zullen vechten om zijn naam te zuiveren.

De volgende rechtszaak staat gepland op 30 juni.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *