Senator Tim Scott (R.C.) heeft zichzelf officieel uitgeroepen tot kanshebber voor de GOP-presidentiële nominatie, waarmee hij de laatste Republikein is die een druk veld betreedt dat wordt gedomineerd door voormalig president Trump.

Scott diende vrijdag het papierwerk in bij de Federal Election Commission, voorafgaand aan de verwachte officiële campagnelancering op maandag.

Scott, die in november herverkiezing won, strijdt om de Republikeinse presidentiële nominatie tegen Trump, de voormalige Amerikaanse ambassadeur bij de VN Nikki Haley, de voormalige gouverneur van Arkansas, Asa Hutchinson, en zakenman Vivek Ramaswamy, die behoren tot de grootste kanshebbers van de partij.

Door de deelname van Scott is hij ook de tweede Zuid-Carolinian die aan de race deelneemt, samen met Haley, de voormalige gouverneur van de staat.

De Republikeinse voorverkiezingen zullen druk zijn; De gouverneur van Florida, Ron DeSantis, zal volgende week ook zijn campagne lanceren. Andere Republikeinen waarvan is gespeculeerd dat ze zullen deelnemen, maar die nog niet officieel zijn toegetreden, zijn onder meer de voormalige vice-president Mike Pence, de voormalige gouverneur van New Jersey, Chris Christie, en de gouverneur van New Hampshire, Chris Sununu.

Ondanks talloze uitdagers hebben recente peilingen aangetoond dat Trump de te kloppen Republikein blijft in de voorverkiezingen; sommige onderzoeken tonen aan dat de voormalige president een voorsprong van 40 punten heeft op DeSantis, die regelmatig als tweede eindigt in hypothetische GOP-voorverkiezingen.

Het eerste presidentiële GOP-debat zal in augustus in Milwaukee worden gehouden.

Ondertussen heeft president Biden officieel aangekondigd dat hij zich kandidaat stelt voor herverkiezing, en twee democraten hebben langdurige pogingen ondernomen om Biden te ontslaan – progressieve Marianne Williamson en Robert F. Kennedy Jr., een anti-vaccinactivist en neef van voormalig president John F. Kennedy.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *