CNN

De gouverneur van Florida, Ron DeSantis, zal naar verwachting volgende week deelnemen aan de GOP-presidentiële race van 2024, vertelden twee Republikeinen die bekend waren met de kwestie aan CNN, waarmee hij zijn langverwachte bod aftrapte om de toekomst van de partij te worstelen met voormalig president Donald Trump.

DeSantis zal volgende week documenten indienen bij de Federal Election Commission waarin hij zijn kandidatuur aankondigt, zei een Republikein, en een officiële aankondiging wordt volgende week verwacht in zijn geboorteplaats Dunedin, Florida. Volgens een Republikeinse adviseur die dicht bij het politieke team van de gouverneur staat, zal DeSantis waarschijnlijk woensdag al op het campagnespoor komen om samen te vallen met de indiening.

Een andere bron waarschuwde echter dat planning een bewegend doelwit blijft, en DeSantis staat erom bekend zelfs zijn naaste bondgenoten en adviseurs te verrassen met last-minute wijzigingen. DeSantis, die vaak opschept over het runnen van een lekvrije operatie, kan verder gemotiveerd zijn om het script te laten vallen om de media die de aankondiging ervan vooruitliepen van streek te maken, zei de bron.

“Het is altijd een mogelijkheid bij hem”, voegde de bron eraan toe.

Maar de lanceringsmachinerie is al in beweging, aangezien tientallen van zijn beste fondsenwervers en donateurs naar Zuid-Florida zijn ontboden in de veronderstelling dat ze zullen worden gevraagd om te beginnen met het bouwen van een oorlogskas voor de presidentiële campagne van DeSantis. Door zijn papierwerk officieel in te dienen, kunnen zijn supporters namens hem beginnen met het inzamelen van donaties.

Er zijn ongeveer 100 hotelkamers geboekt in het Four Seasons Hotel in Miami, waar recepties voor donateurs, briefings met het politieke team van DeSantis en vergaderingen waar aanwezigen op dollars zullen stemmen, volgens twee bronnen die bekend zijn met de details. Het doel is dat elke inzamelingsactie tussen de $ 100.000 en $ 150.000 opbrengt.

Een woordvoerder van de politieke operatie van DeSantis reageerde niet op een verzoek om commentaar.

De aankondiging rond het weekend van Memorial Day bevindt zich aan de eerdere kant van de tijdlijn waarop de politieke operatie van de gouverneur zes maanden geleden was gericht, toen deze van start ging na de wetgevende zitting van Florida. Dit suggereert dat DeSantis reageert op donateurs en supporters die graag willen dat hij meedoet aan de race en Trump directer uitdaagt. Uit peilingen blijkt dat de voormalige president stevig aan de leiding staat, terwijl DeSantis weinig vaart heeft verloren tijdens de hectische lancering van zijn verwachte campagne, die een boekuitgave en tournee, een tiental optredens bij lokale GOP-fondsenwervers, internationale reizen, de oprichting van een super PAC, een toevluchtsoord voor donateurs in de buurt van het Mar-a-Lago-resort van Trump en een blitz door de conservatieve media.

Onderweg is DeSantis soms gestruikeld, kreeg hij slechte recensies vanwege zijn wisselende opvattingen over de oorlog tussen Rusland en Oekraïne, sleepte hij zijn conflict met Disney voort tot een tweede jaar en werd hij op de verkeerde plaats betrapt toen Trump de steun van de republikeinen in Florida onthulde in Het congres net voordat de gouverneur Washington bezocht om steun op te bouwen.

Maar de bondgenoten van DeSantis geloven dat het traject van de race aanzienlijk zal veranderen zodra hij officieel kandidaat wordt en reageert op de kritiek van Trump en krachtiger zijn visie voor het land deelt.

Volgens The New York TimesDeSantis vertelde donateurs en supporters donderdag tijdens een oproep dat er slechts drie geloofwaardige kandidaten in de race zijn – hij, president Joe Biden en Trump – en dat alleen hij en Biden kans maken om de algemene verkiezingen te winnen.

DeSantis zei tijdens het gesprek, georganiseerd door Never Back Down, een super-PAC die nauw verbonden is met de gouverneur, dat de gegevens van swing-states “niet geweldig zijn voor de voormalige president en waarschijnlijk onoverkomelijk omdat mensen hun kijk op hem niet zullen veranderen”, meldde de Times.

DeSantis heeft de afgelopen weken besteed aan het aan elkaar knopen van losse eindjes – snel tientallen rekeningen ondertekenen die op zijn bureau zijn aangekomen, donoren ontmoeten in Tallahassee en Zuid-Florida en steun krijgen om zijn lancering te stimuleren. Hij bracht zaterdag door in Iowa, waar hij voor Trump verscheen en een onaangekondigd bezoek bracht aan een barbecuetent in Des Moines – minuten van waar de voormalige president een bijeenkomst annuleerde vanwege slecht weer. Terwijl hij in de staat was, legde DeSantis het raamwerk uit voor zijn zaak tegen Trump.

“Als we in 2024 een referendum houden over Joe Biden en zijn mislukkingen en een positief alternatief bieden voor de toekomst van dit land, zullen de Republikeinen over de hele linie winnen”, zei DeSantis tegen de kiezers van Iowa Caucus in Sioux Center. “Als we dat niet doen, als we afgeleid raken, als we ons concentreren op verkiezingen uit het verleden of andere secundaire zaken, dan denk ik dat de Democraten ons weer gaan verslaan, en ik denk dat het heel moeilijk zal worden om daarvan te herstellen.” verlies.”

Op vrijdag zal DeSantis naar een andere vroege nominerende staat, New Hampshire, reizen om staatswetgevers te ontmoeten – van wie velen hem eerder deze week onderschreven – voor een beleidsrondetafel, volgens drie bronnen die bekend zijn met de planning.

Never Back Down heeft de afgelopen weken tientallen belangrijke aanbevelingen voor de gouverneur in Iowa en New Hampshire weggegooid. Woensdag kondigde de super-PAC ook de goedkeuring aan van 99 wetgevers in Florida – een machtsvertoon van gewone Republikeinen die de agenda van DeSantis dit voorjaar door de wetgevende macht van de staat hielpen duwen.

“Gouverneur Ron DeSantis en de wetgevende macht van Florida hebben samengewerkt om historische resultaten te behalen en conservatieve overwinningen te behalen voor de inwoners van Florida – waardoor de staat een baken van vrijheid en de snelst groeiende staat van het land is geworden”, aldus Never Back Down-woordvoerster Erin Perrine.

De Trump-campagne verwierp de steun van Florida als politiek gemotiveerd en merkte op dat DeSantis de staatsbegroting nog niet heeft ondertekend, waarvoor hij een vetorecht heeft op de projecten van de staatswetgevers.

“Er zijn enkele dappere wetgevers die opstonden tegen het moerasachtige gedrag van DeSantis en zich verzetten tegen zijn bangmakerij om te doen wat goed is voor Florida en het land”, zei Trump-woordvoerder Steven Cheung. “Degenen die hij niet kan controleren – waaronder bijna de hele congresdelegatie in Florida – hebben president Trump gesteund omdat hij de enige kandidaat is die Joe Biden kan verslaan en het Witte Huis kan heroveren.”

Dit verhaal is bijgewerkt met aanvullende rapportage.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *