Meer dan de helft van alle studenten en bijna 40 procent van alle docenten van postsecundaire instellingen in New Mexico hebben niet genoeg te eten. Bevindingen, van a een nieuwe door de overheid gefinancierde studie, onthullen verontrustende statistieken die een groeiend probleem vormen in heel Amerika. New Mexico onderneemt stappen om dit aan te pakken – en andere staten zouden er nota van moeten nemen.

We wisten van het probleem van voedselonzekerheid onder Amerikaanse studenten enige tijd. Maar de New Mexico-studie werpt een bredere schijnwerper op de bredere impact van honger op leraren en bestuurders in het hoger onderwijs. Het is nog een ander stuk gegevens dat laat zien hoe ver – en hoe diep – het bereik van voedselonzekerheid in Amerika is gegroeid.

De studie komt op het juiste moment, aangezien overheidsprogramma’s die zijn ontworpen om degenen te helpen die elke dag honger lijden, momenteel politiek het doelwit zijn van eliminatie. De voedselonzekerheid van het land is nu een pion in de confrontatie met het schuldenplafond tussen Democraten en Republikeinen in het Congres, waar gekozen leiders hun eigen politieke agenda’s boven de behoeften van uitgehongerde Amerikaanse burgers stellen.

Professionals in de geestelijke gezondheidszorg zeggen dat de impact van voedselonzekerheid op studenten kan leiden tot lagere GPA’s, ervoor kan zorgen dat studenten stages en andere mogelijkheden voor loopbaanontwikkeling mislopen en hun postdoctorale professionele ambities verminderen. Het probleem is niet uniek voor New Mexico, en het is ook geen nieuw fenomeen.

Vier jaar geleden heeft de City University of New York (CUNY) afgesloten dat voedselonzekerheid voor Amerikaanse studenten varieert van 20 procent tot meer dan 50 procent. De studie merkte op dat de statistieken veel hoger waren dan de mate van voedselonzekerheid in de VS op dat moment, zoals gerapporteerd door het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA).

Het algemene probleem lijkt erger te worden. EN studie vorige maand door Stedelijk Instituut schat dat bijna een kwart van alle Amerikanen voedselonzeker is, een stijging ten opzichte van het voorgaande jaar. Experts zeggen dat de schuld ligt bij inflatie en het schrappen van prikkels voor COVID-19. Terwijl inflatie begon af te koelen van recordhoge prijzen, zullen degenen die worstelen om te overleven waarschijnlijk niet snel de voedselprijzen zien dalen.

Dat komt omdat veel Amerikaanse voedingsbedrijven de prijzen blijven verhogen, niet vanwege inflatie, maar gewoon verdien meer geld. PepsiCo, bijvoorbeeld, verhoogde naar verluidt de prijzen van zijn producten met 16 procent tijdens het meest recente kwartaal – en verhoogde de winst met bijna 20 procent. Voormalig Amerikaans minister van Arbeid Robert Reich zet het het beste: “Voedingsbedrijven gebruiken inflatie als dekmantel om prijzen te verhogen.”

Het zou absurd zijn om simpelweg het idee te koesteren om vitale voedselprogramma’s die miljoenen mensen van levensonderhoud voorzien in het licht van de toestand van voedselonzekerheid in Amerika, te schrappen. Maar de daadwerkelijke voorstellen in het Congres deden precies dat terwijl de strijd voortduurde schuldplafond platte weven.

Het wetsvoorstel is vorige maand aangenomen door Republikeinen van het Amerikaanse Huis om de schuldlimiet te verhogen, omvat grote bezuinigingen op de overheidsuitgaven, inclusief voorgestelde bezuinigingen Aanvullend voedingshulpprogramma (SNAP). De belangrijke rol De rol van SNAP bij het bestrijden van voedselonzekerheid is goed gedocumenteerd. Toch willen de Republikeinse leiders erbij horen werk eisen als onderdeel van SNAP-geschiktheid, bepalingen die de greep van de honger op steeds meer Amerikanen alleen maar zullen vergroten.

Het feit is ongeveer 70 procent van de Amerikaanse studenten op zijn minst een deeltijdbaan hebben. Als werkvereisten onderdeel worden van SNAP-geschiktheid, moet het Congres ermee instemmen studenten in het programma op te nemen die moeten werken om rond te komen.

Hogescholen en universiteiten reageren vaak op voedselonzekerheid door voedselpantries aan te bieden, maar instellingen zoals CUNY ik vond dat ze onvoldoende tegemoetkomen aan de behoeften van docenten, personeel en studenten. In New Mexico probeert de staat het geef een breder antwoord en voedselveilige campussen creëren.

President Biden, die een einde maakte aan de voedselonzekerheid in Amerika prioriteithebben Hij zei zal een veto uitspreken over het wetsvoorstel in het onwaarschijnlijke geval dat het de Amerikaanse Senaat passeert en op zijn bureau belandt. Maar het feit dat deze voorstellen zelfs maar op tafel liggen, laat zien hoe we het groeiende aantal mensen hebben gefaald – inclusief studenten die hopen op een dag hun stukje van de Amerikaanse droom te ervaren – die in het hele land met grote ontberingen worden geconfronteerd.

Er ontvouwt zich een spelletje kip in het Congres, en miljoenen mensen die afhankelijk zijn van door de overheid gesponsorde voedselinitiatieven om van voedsel te overleven, zitten in het midden. Dit is geen rood of blauw probleem. Het is een Amerikaans probleem, en een probleem waarvoor mededogen nodig is – geen politieke spelletjes – om het op te lossen.

En dat begint met het behouden van SNAP voor het voortbestaan ​​van degenen die ervan afhankelijk zijn.

Lyndon Haviland, DrPH, MPH, is een vooraanstaande wetenschapper aan de CUNY School of Public Health and Health Policy.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *