De kanselier van het schoolsysteem van New York City heeft donderdag aangekondigd dat de stad het verbod op het gebruik van ChatGPT op openbare scholen heeft opgeheven.

Kanselier David Banks schreef in een opiniestuk dat hij publiceerde Krijtslag op donderdag, hoewel het schoolsysteem eerder dit jaar met “aanvankelijke voorzichtigheid” over kunstmatige intelligentie (AI) -programma’s doorging, zal het nu werken om het programma in het curriculum te integreren.

Hij schreef dat ze hebben overlegd met technologie- en onderwijsexperts om tot de beslissing te komen en dat ze klaar zijn om studenten te leren over de voor- en nadelen van kunstmatige intelligentie.

“Ons land staat mogelijk aan de vooravond van grote sociale veranderingen die worden aangewakkerd door generatieve kunstmatige intelligentie”, schreef hij. “We moeten ervoor zorgen dat de voordelen van deze technologie eerlijk worden verdeeld om te voorkomen dat de sociaaleconomische verschillen in ons land verder toenemen.”

Scholen zullen nu middelen gebruiken die zijn ontwikkeld door het Massachusetts Institute of Technology om “alle scholen aan te moedigen leerlingen te betrekken bij activiteiten die onderzoeken hoe AI hun leven al heeft beïnvloed en de bredere problemen die het voor onze samenleving stelt”, voegde Banks eraan toe.

“New York City Public Schools zal onze docenten en studenten aanmoedigen en ondersteunen bij het leren en verkennen van deze baanbrekende technologie, terwijl ze een repository en gemeenschap creëren om hun bevindingen op onze scholen te delen”, zei hij.

ChatGPT is een chatbotprogramma met kunstmatige intelligentie (AI) dat eerder dit jaar werd verbannen uit apparaten en netwerken van openbare scholen in New York City vanwege “bezorgdheid over negatieve effecten op het leren van studenten”.

De opkomst van nieuwe AI-programma’s zoals ChatGPT baart wetgevers en ambtenaren zorgen dat het negatieve effecten kan hebben als het niet gereguleerd wordt.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *