SPRINGFIELD, Massachusetts (WWLP) – Plaquette ter herdenking van het huis waar Dr. Seuss, geboren in Springfield, Massachusetts, schreef zijn eerste boek, verdween.

Het kantoor van de burgemeester van Springfield, Domenico Sarno, zei dat er contact was opgenomen met ambtenaren over de ontbrekende plaquette, die als gestolen was opgegeven aan de politie van Springfield nadat was vastgesteld dat deze niet was verwijderd om te worden schoongemaakt of hersteld.

Op een rots in Mulberry Street was een plaquette aangebracht met de tekst:

“Dit was de locatie van een van de oudste huizen aan Mulberry Street, circa 1830. Mulberry Street wordt herdacht in I THINK I SAW IT ON MULBERRY STREET”, het eerste boek geschreven door de in Springfield geboren Theodore (sic) Geisel, bekend als Dr. Seuss.”

De politie van Springfield bevestigde dat de plaquette al enkele maanden niet was gevonden, maar het was niet precies bekend hoe lang hij al vermist was.

Burgemeester Sarno hoopt de verantwoordelijken voor de diefstal te vinden en de plaquette terug te geven.

In een verklaring zei hij: “Laten we eens kijken of we de verachtelijke persoon kunnen pakken die dit heeft gedaan. Kleine dingen betekenen veel en dit maakt deel uit van het historische verhaal van Springfield. De politie van Springfield zal camera’s in het gebied controleren en lokale pandjeshuizen en autokerkhoven controleren, aangezien ze protocollen en procedures zouden moeten hebben met betrekking tot bepaalde items die mogelijk zijn gestolen.

Hij voegde eraan toe dat hij hoopt dat de plaquette zal worden vervangen als deze niet wordt gevonden en dat “dit monument zal worden hersteld ter ere van onze geliefde Theodore ‘Dr. Geisel van Seuss.”

De rechercheurs van Springfield onderzoeken het incident.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *