CNN

De regering-Biden maakte een boekhoudkundige fout bij het schatten van de waarde van de Amerikaanse militaire hulp aan Oekraïne tot nu toe, waardoor ongeveer $ 3 miljard meer aan hulp vrijkwam, een bedrag dat waarschijnlijk de noodzaak voor het Congres om een ​​aanvullend hulppakket goed te keuren voor het einde van de fiscale jaar in september, zei CNN in meer congres- en overheidsfunctionarissen.

De fout – die wetgevers en congresmedewerkers donderdag op de hoogte hebben gebracht – heeft de Republikeinen in de commissies Buitenlandse Zaken en de strijdkrachten van het Huis gefrustreerd. Ze geloven dat de fout de hoeveelheid Amerikaanse hulp die naar Oekraïne ging verminderde, wat leidde tot een tegenoffensief.

“Het ontdekken van een boekhoudkundige fout van drie miljard dollar die twee maanden geleden is ontdekt en vandaag pas met het Congres is gedeeld, is op zijn zachtst gezegd buitengewoon problematisch. Dat geld had kunnen worden gebruikt voor extra voorraden en wapens voor het komende tegenoffensief, in plaats van geld te rantsoeneren voor de rest van het fiscale jaar’, schreven Michael McCaul, voorzitter van House Foreign Affairs, en Mike Rogers, voorzitter van House Armed Services, donderdag in een verklaring.

Voordat deze nieuwe informatie aan het licht kwam, zei het Pentagon dat er iets meer dan 2,3 miljard dollar beschikbaar was voor de presidentiële administratie om fondsen voor Oekraïne op te nemen. Door deze ontdekking is er nu ongeveer 5,3 miljard dollar meer beschikbaar, veel meer dan zelfs het grootste enkele pakket dat in Oekraïne wordt afgeleverd.

The Hill’s briefing komt nadat het Witte Huis CNN had verteld dat het momenteel geen plannen heeft om het Congres voor het einde van het fiscale jaar eind september om nieuwe financiering voor Oekraïne te vragen, waarbij regeringsfunctionarissen het opnemen tegen enkele wetgevers en congresmedewerkers die bezorgd zijn dat de financiering zou kunnen lopen tegen midzomer uit.

Maar nu er meer financiering beschikbaar is, zeiden congresbronnen dat ze zich minder zorgen maken over de dringende behoefte aan een nieuw financieringspakket voor Oekraïne. Ze denken dat het waarschijnlijk is dat de nieuwe fondsen tot het einde van de zomer Amerikaanse steun aan Oekraïne zullen krijgen.

De boekhoudfout deed zich voor omdat toen de VS wapens aan Oekraïne overdroegen, het de waarde van de ruil berekende in plaats van de waarde van de daadwerkelijke wapens, legden defensiefunctionarissen uit. Dit verhoogde de kosten van elk pakket – omdat nieuwe wapens meer kosten dan oude wapens – en resulteerde in de valse veronderstelling dat er meer geld werd gebruikt.

McCaul en Rogers zeiden dat de regering “deze kostbare verloren tijd moet inhalen door deze fondsen te gebruiken om Oekraïne te voorzien van de DPICMS en ATACMS die ze nodig hebben om een ​​tegenoffensief op te zetten en de oorlog te winnen.”

De VS hebben zich verzet tegen de bevoorrading van Oekraïne met de tactische raketsystemen van het leger – die doelen op meer dan 450 kilometer afstand kunnen bereiken – zowel omdat de raketten beperkt beschikbaar zijn als omdat de VS bang zijn dat Rusland ze te provocerend zou vinden. De VS hebben zich ook verzet tegen het sturen van clustermunitie naar Oekraïne – bekend als dual-purpose verbeterde conventionele munitie, of DPICM – omdat veel landen er fel tegen zijn en de VS van mening zijn dat het gebruik van clustermunitie te veel nadelen heeft vanwege het hoge risico dat ze vormen voor burgers.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *