Voormalig procureur-generaal Bill Barr zei donderdag dat het onderzoek naar de manier waarop voormalig president Trump omging met geheime documenten hem een ​​gevoel van “zeer bloot” zou kunnen geven.

Barr zei in een nieuw interview met CBS dat het “heel duidelijk” was dat Trump vorig jaar geen geheime documenten had mogen laten vinden in zijn privéwoning in Mar-a-Lago. De omgang met de documenten door Trump wordt onderzocht door speciaal aanklager Jack Smith, die ook toezicht houdt op een tweede federaal onderzoek naar Trump naar aanleiding van zijn pogingen om de verkiezingen van 2020 ongedaan te maken.

“Het hangt niet veel af van intentie of iets dergelijks. Het is heel duidelijk dat hij niets met die documenten te maken had”, zei Barr tegen Catherine Herridge van CBS. “Ze gaven hem voldoende tijd om ze terug te sturen. En ze kregen een dagvaarding.”

“En ik heb de hele tijd gezegd dat hij waarschijnlijk niet in de problemen zou komen alleen omdat hij ze had genomen, net zoals ik niet denk dat Biden in de problemen zal komen of Pence niet in de problemen zal komen”, voegde hij eraan toe.

Eerder dit jaar werden ook geheime documenten gevonden in de privéwoning van president Biden in Delaware, evenals in het huis van voormalig vice-president Mike Pence in Indiana, wat aanleiding gaf tot bezorgdheid over de behandeling van geheime documenten nadat een overheidsfunctionaris zijn ambt had verlaten.

“Het probleem is wat deed hij nadat de regering hen had teruggevraagd en hen had gedagvaard? En als er daar games worden gespeeld, zal hij erg bloot zijn”, voegde hij eraan toe.

Barr was eerder openhartig over Trumps omgang met geheime documenten en zei vorige maand dat de Verenigde Staten mogelijk “zeer goed bewijs” hebben dat de voormalige president de rechtsgang in het documentenonderzoek heeft belemmerd.

Nadat Trump was aangeklaagd voor 34 gevallen van het vervalsen van zakelijke gegevens, zei Barr dat Trump “zijn eigen ergste vijand” was, waarbij hij opmerkte dat de juridische problemen voortkwamen uit zijn “onzorgvuldigheid”.

Hij sprak ook negatief over de vooruitzichten van Trump in 2024 en zei eerder deze maand dat de voormalige president “chaos” en een “horrorshow” zou brengen als hij volgend jaar wordt gekozen.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *