Elke vier jaar denken Amerikanen dat ze stemmen bij nationale presidentsverkiezingen. Maar pragmatisch gezien zijn de overgrote meerderheid kiezers aan de zijlijn, die vanaf de zijlijn de presidentsverkiezingen in een staat van strijd volgen.

Deze mening wordt gekwantificeerd door Informatie over de campagne van 2020 wat aangeeft dat de kaartjes voor Trump/Pence en Biden/Harris $ 883 miljoen hebben uitgegeven aan televisiereclame in slechts zes staten en persoonlijke campagne-evenementen hebben gehouden in slechts 12 landen – meestal in dezelfde zes. Deze onthullende gegevens staan ​​haaks op een natie die er prat op gaat vrije en eerlijke presidentsverkiezingen in het hele land te houden.

Hoe eerlijk is ons systeem van indirecte presidentsverkiezingen dat de kiezers in 38 van de 50 staten vrijwel negeert? De boosdoener is het grondwettelijk verplichte Electoral College – een verouderd systeem waarin kiezers van elke staat stemmen voor de winnaar van de verkiezing van hun staat. Wanneer een kandidaat de 270 stemmen van het kiescollege wint die nodig zijn om tot president te worden gekozen, maar de stemmen van het volk verliest, voelen de meeste kiezers zich bedrogen.

Om al deze redenen willen mensen verandering.

Volgens een 2022 Pew-onderzoek studie, steunt 63 procent van de volwassenen “het huidige systeem veranderen zodat de presidentskandidaat die de meeste stemmen krijgt, wint.” Het vinden dat 63 procent van de Amerikanen het ergens over eens is in onze hypergepolariseerde politieke omgeving is zeldzaam genoeg om significant wantrouwen en afkeer te tonen voor een presidentsverkiezing in een staat op het slagveld.

Pew Research ontdekte dat onder de Democraten 80 procent directe presidentsverkiezingen steunt, terwijl slechts 18 procent ertegen is. Aan Republikeinse kant is 42 procent voorstander van verandering, terwijl 56 procent het Electoral College wil behouden.

Van de leeftijdsgroepen geeft 70 procent van de 18- tot 29-jarigen de voorkeur aan direct stemmen. Ongelooflijk, alle leeftijden zijn voor verandering, zelfs 56 procent van de 65-plussers.

Vanuit een positief politiek perspectief zou de populaire stemming op nationaal niveau een presidentsverkiezing betekenen zonder zwevende kiezers uit een buitenwijk van Pennsylvania – of zwevende kiezers waar dan ook – aangezien ze allemaal in gelijke mate wisselende kiezers zouden worden.

Stelt u zich eens de eerste presidentsverkiezingen voor zonder staten op het slagveld. Elke presidentskandidaat zou vechten voor uw stem, waar u ook woont. Plots zou het nationale speelveld groter worden, wat leidde tot een grotere opkomst van kiezers en kandidaat-bezoeken aan meer dan 12 staten. Tegelijkertijd zouden kiezers van de blauwe staat in de rode staten en de kiezers van de rode staat in de blauwe staten hun presidentiële stembiljetten niet als verloren beschouwen.

Aangezien bijna tweederde van de mensen de keuze van de winnaar steunt, hoe komt de verandering tot stand?

Een optie is via grondwetswijzigingen. Ratificatie van amendementen is een moeizaam proces, dus ja 27e amendementoorspronkelijk voorgesteld in de 18e eeuw, werd het voor het laatst geratificeerd in 1992. Voorgestelde wijzigingen vereisen een tweederde meerderheid van stemmen in het Huis en de Senaat, gevolgd door ratificatie door driekwart van de staten, of 38 van de 50 (hetzelfde aantal staten genegeerd door kandidaten in 2020).

In januari 2021, vertegenwoordiger Steve Cohen (D-Tenn.) geïntroduceerd door HJRes.14, waarin een amendement wordt voorgesteld waarbij het kiescollege wordt afgeschaft en in plaats daarvan rechtstreekse presidentsverkiezingen worden ingevoerd. Het is weg nergens.

De tweede optie is de National Popular Vote Interstate Compact, die momenteel 15 staten en het District of Columbia omvat. Het vertegenwoordigt een levensvatbaar hybride plan dat het kiescollege niet afschaft (dus geen grondwetswijziging), maar eerder de verkiezing van de winnaar van de nationale stemming oplegt door de manier te veranderen waarop staatswetgevers kiezers belonen.

Wanneer een land toetreedt tot een nationaal verkiezingspact (NPA), stemt het ermee in zijn verkiezingsstemmen toe te kennen aan de kandidaat die de nationale verkiezingsstemming wint – zelfs als zijn eigen kiezers die daar wonen een andere kandidaat steunen. De overeenkomst wordt van kracht wanneer deze door de lidstaten wordt aangenomen met in totaal 270 electorale stemmen.

Is het legaal voor staten om de manier waarop presidentskiezers worden beloond te veranderen? Dat. Momenteel kennen Nebraska en Maine sommige kiezers toe aan de presidentskandidaat die een bepaald congresdistrict wint, in plaats van op een manier waarbij de winnaar alles krijgt, zoals in de meeste staten. Dit suggereert dat alternatieve regelingen, zoals een nationale referendumovereenkomst, grondwettelijk legitiem zijn.

In april stemde de wetgevende macht van Minnesota voor toetreding Nationale volksovereenkomst over stemmen. Na de handtekening van de gouverneurDe 10 verkiezingsstemmen in Minnesota brengen de NVP-deal op 205 verkiezingsstemmen – slechts 65 minder dan de 270 stemmen die nodig zijn om een ​​nationale stemming uit te voeren.

Aangezien 63 procent van de Amerikanen voorstander is van een rechtstreekse presidentiële stemming, kan NPV een handige oplossing zijn in vergelijking met het langdurige grondwetswijzigingsproces. Bovendien geloven voorstanders van de deal dat Amerikanen tegen de verkiezingen van 2028 hun president zullen kiezen door middel van directe volksstemming, waarmee een einde komt aan de schandalige farce van de presidentsverkiezingen op het slagveld.

Bovendien zijn de eerder genoemde campagnegegevens van 2020 het bewijs dat ons Electoral College-systeem kapot en scheef is, Amerikaanse kiezers uitsluit, zeer impopulair is en moet veranderen.

Vanaf oktober 2020 hebben de campagnes van Trump en Biden alleen al in Florida maar liefst $ 257,5 miljoen uitgegeven. Pennsylvania staat op de tweede plaats met $ 195,7 miljoen, gevolgd door Michigan met $ 120 miljoen. North Carolina ($110,8 miljoen), Wisconsin ($101,5 miljoen) en Arizona ($97,4 miljoen) ronden de top zes af.

Interessant is dat de uitgaven voor televisiecampagnes in 2020 in Georgië op de zevende plaats stonden met slechts $ 28,6 miljoen. Maar toen ging de Peach State onverwachts van rood naar felblauw. Zo zal Georgië vooruitlopend op 2024 een grote politieke en economische impuls krijgen met zijn nieuwe beslissende rol. Verwacht dat de campagne-uitgaven van de staatstelevisie zullen toenemen en dat het aantal presidentiële campagnebezoeken zal toenemen in 2024, van slechts zeven in 2020 tot iets dichter bij 47 in Pennsylvania.

In 2024 zullen de meeste veilige rode en blauwe staten opnieuw worden genegeerd – een fatale fout in ons onevenwichtige, verouderde presidentiële verkiezingssysteem dat een aanfluiting is van onze democratie en onze gevoeligheden.

Laten we hopen dat 2024 de laatste staatsverkiezingen op het slagveld zullen zijn, waar we herhaaldelijk horen dat vrouwelijke kiezers met een universitaire opleiding in de buitenwijken van Atlanta zullen helpen bij het bepalen van de volgende leider van de vrije wereld.

Myra Adams, wie hij was lid van het creatieve team van twee Republikeinse presidentiële campagnes in 2004 en 2008, hij schrijft over politiek en religie. Volg haar op Twitter @MyraKAdams.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *